Inspiratieavond Domicilie: ‘Nieuwbouwappartement aantrekkelijker dan ooit’

27 juni 2012 om 00:00 Ondernemend

Domicilie in Ede is volgens directeur/eigenaar Nick de Boer een zelfstandig kantoor. ,,Wij moeten het hebben van de persoonlijke contacten. Onze goede naamsbekendheid in Ede en omstreken hebben wij voor een groot deel te danken aan de betrokkenheid bij onze klanten. Natuurlijk is vakbekwaamheid het allerbelangrijkste. Bovendien zijn goede contactuele vaardigheden een must voor een makelaar.”

‘Nieuwbouwappartement aantrekkelijker dan ooit’ EDE - Makelaarskantoor Domicilie houdt donderdag 5 juli de inspiratieavond ‘Kopen van een nieuwbouwappartement aantrekkelijker dan ooit’. Is dit de juiste tijd om een nieuwbouwappartement te kopen? Wat zijn dan eigenlijk de mogelijkheden in de regio Ede? En raak ik mijn eigen woning nog wel kwijt? Deze en veel andere vragen komen aan bod tijdens een inspiratieavond die wordt gehouden in Cultura aan de Molenstraat.

Domicilie krijgt veel vragen over de huidige woningmarkt. ,,Er is de afgelopen tijd natuurlijk veel veranderd. Tegelijkertijd weten we dat veel woningeigenaren wel degelijk graag willen verhuizen. Maar in de huidige markt regeert de angst. Dat is heel jammer. Tijdens onze Inspiratieavond willen we graag stilstaan bij de kansen die de woningmarkt nu biedt.”

Domicilie zoomt daarbij vooral in op de aanschaf van een nieuwbouwappartement. ,,Een grote groep woonconsumenten geeft aan op zoek te zijn naar een nieuwbouwappartement. Voor hen organiseren we deze avond. We staan stil bij de mogelijkheden, die er op dit moment in Ede zijn of binnenkort komen. Vanzelfsprekend komt ook de verkoop van de eigen woning ter sprake.”

Nick de Boer benadrukt daarbij dat de woningmarkt in Ede wel degelijk beweegt. ,,Er worden nog steeds woningen verkocht. Wie zijn woning reëel prijst, hoeft zeker niet te wanhopen. Bovendien zijn er steeds meer oplossingen mogelijk, die de kans op dubbele lasten aanzienlijk verkleint.”

Tijdens de Inspiratieavond komen Nico Rietdijk, directeur van de NVB (de vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers) en Jan Winsemius (directeur van het bureau VGG Middelkoop) aan het woord. Deze vooraanstaande sprekers geven hun visie op de woningmarkt en laten zien welke mogelijkheden er juist nu voor kopers zijn. Jan Winsemius, die onder meer betrokken is bij het maken van de Vastgoedmonitor, maakt daarbij een berekening die voor veel aanwezigen een eye-opener zal zijn, zo verwacht Nick de Boer.

,,De bouwkosten in Nederland zijn nog nooit zo laag geweest. Dit betekent dan ook dat het aantrekkelijker is dan ooit om juist nu een nieuwbouwappartement te kopen.” Ook voormalig wethouder Gijp van Soest komt aan het woord. Hij maakte zelf de stap naar een nieuwbouwappartement, terwijl hij zijn eigen woning eerst nog moest verkopen. Hij deelt graag zijn ervaringen aan de aanwezigen.

De avond wordt gehouden in Cultura (Molenstraat 45, Ede) en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Aanmelding vooraf is gewenst, maar niet noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Domicilie makelaars: tel. 0318-693502 of ede@domicilie.nl

Foto:

Nick de Boer voor de appartementen bij de Concordiamolen aan de Telefoonweg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie