'Huwelijksaanzoek tussen de dolfijnen'

27 juni 2012 om 00:00 Ondernemend

In alle vroegte vertrokken de bussen uit Ede richting Harderwijk. Aan boord de leden van de businessclub in ‘schoolreisjesstemming’.

EDE - Dat Businessclub De Gelderse Kring meer is dan een ontmoetingsplek voor ondernemers bleek tijdens het jaarlijkse evenement. Feitelijk bevatte het programma alle elementen waarvoor de club staat: leerzaam (kijkje achter de schermen in het Dolfinarium), netwerken (tijdens alle activiteiten), samenwerken (zeilen op eeuwenoude botters) en plezier met elkaar. Met als onverwacht hoogtepunt een huwelijksaanzoek tussen de dolfijnen. De bruid in spè zei - onder luid applaus van de ruim honderdvijftig getuigen - Ja. door Marie José Urlings

In het Dolfinarium vertelde salesmanager B. van Hulst over het beursgenoteerde bedrijf (Compagnie des Alpes) waarvan het Dolfinarium onderdeel is. ,, De enige plek in Nederland waar je dolfijnen en walrussen kunt zien.”

Op de knieën

De gasten mochten in de Blauwe Koepel een speciale training en show meemaken. Het baarde aanvankelijk weinig opzien dat twee mensen uit het publiek op het platform werden gevraagd om met de dolfijnen te spelen. Tot Cees Hermsen op de knieën ging voor Sylvia Fokkens. De totaal overdonderde Sylvia zei ja, terwijl ook de dolfijnen op aanwijzing van hun trainers met alle toeschouwers meeklapten. Volgde nog paar sensationele staaltjes van mens en dier in en boven het water, waarna de reis werd voortgezet naar het stadion van de IJsselmeervogels in Spakenburg voor de lunch.

Botters

Na een wandeling door het pittoreske vissersplaatsje Spakenburg mochten de deelnemers in de haven groepsgewijs aan boord van de eeuwenoude botters. In uitstekende staat gehouden en bemand door vrijwilligers, veelal voormalige vissers. Na het traditionele slokje Ootje en Groof werden de zeilen gehesen en voer de imposante vloot van elf botters het IJsselmeer op. Terwijl sommigen zich uit de naad werkten en worstelden met enorme zeilen, weerbarstige kluwen touwen en de zware zwaarden aan weerszijde van de platbodem, genoten anderen van de tocht langs de kust en het eilandje Dode Hond.

Tijd voor informele gesprekken, kennismaking met collega-ondernemers en plezier was er volop. Zowel aan boord van de boten als in de bus terug naar Ede. Daar wachtte in Het Oude Politiebureau een zogenaamd ‘ tiengangen-uitgeefdiner’ dat volop gelegenheid bood van gesprekspartner te verwisselen en een waardige afsluiting van een mooie dag vormde.

Of zoals iemand opmerkte: ,,Iedereen wil toch lid van zo’n club zijn. Iedere keer weer verrassende programma’s met interessante sprekers, leerzame bedrijfsbezoeken en elk jaar een hele dag met de hele club op pad. Mooi dat er steeds meer nieuwe leden komen en daarmee de club verjongt.”

Foto:

Elf botters met in totaal ruim 140 Gelderse ondernemers voeren uit op het Eemmeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie