Damkampioen naar Ederveen

27 juni 2012 om 00:00 Sport

EDE - De selectie van de dames van DTS Ede, dat promoveerde naar de Topklasse, kent het komend seizoen vijf nieuwe gezichten.

Willeke Pater, Claire Bakkum, Anne-Meike Overduin, Julia Fielt en Sanne van Dijk zijn de nieuwe namen. Daar tegenover hebben vier speelsters (Kirsten Knot, Jorie Schepers, Rianne Veldhuizen en Hanka Hendriks) afscheid genomen.

Willeke Pater is een 22 jarige spits uit Lunteren, die pas twee jaar geleden begonnen is met voetbal bij SDS’55 in Wekerom. Keepertalent Claire Bakkum (17) komt over van Woudenberg, en zal met de ervaren Simone Hensen uit moeten maken wie de zwaar geblesseerde Tiffany Loeven gaat vervangen.

Anne-Meike Overduin maakt de overstap van DOVO. De 15-jarige Veenendaalse verdedigster was geselecteerd voor het Nederlands elftal meisjes onder 15.

Julia Fielt (15) en Sanne van Dijk (14) trainen al een tijdje mee, en zijn afkomstig uit de eigen C1. Fielt staat in de verdediging, terwijl Van Dijk een linkeraanvaller is.

EDE - De DTS vrouwen weten ook waar ze aan toe zijn. Op de eerste speeldag, 1 september wacht een bezoek aan het eveneens gepromoveerde RKHVV in Huissen. Het verdere programma is: 08/09: DTS - RCL; 15/09: Stedeco - DTS; 22/09: DTS - SC Buitenveldert; 29/09: Ter Leede - DTS; 06/10: DTS - Be Quick ‘28; 13/10: DTS - Oranje Nassau; 27/10: ATC ‘65 - DTS; 03/11: DTS - Saestum; 10/11: The Knickerbockers - DTS en 17/11: DTS - Fortuna Sittard. Op 1 december wordt de return van wedstrijddag 1 gespeeld.

LUNTEREN - Lunteren krijgt opnieuw een trainer met een dubbelfunctie. Waar Jan Veldhuizen in het verleden op zondag ook assistent was bij Lienden, gaat Amir Hashemi de Osse zondagclub Ruwaard (derde klasse) trainen.

De 46-jarige Hashemi wordt met ingang van het nieuwe seizoen ook hoofdtrainer op De Wormshoef.

OTTERLO - Tijdens de KPN Inline Cup 2012, op zaterdag 14 juli in Otterlo, strijden bij de vrouwen Elma de Vries en Manon Kamminga om de Gouden Luctra Skeeler. Beide vrouwen grossieren in het behalen van medailles.

Recentelijk werd Elma de Vries voor de zevende keer Nederlands kampioen en werd Manon Kamminga vorig jaar Europees Kampioene Inline Skaten.

Manon Kamminga, geblesseerd aan haar knie, heeft de organisatie laten weten op tijd fit te zijn om de tweestrijd met Elma de Vries aan te gaan. Een affiche waarop de organisatie bijzonder trots is.

Meer over de 26ste editie van het skeelerspektakel in Otterlo in de special die Nieuwsblad Ede Stad woensdag 11 juli presenteert.

EDERVEEN - De kersverse Nederlandse damkampioen Roel Boomstra is de grote trekpleister op de Ederveense braderie.

Woensdag 4 juli zal hij de strijd aangaan met elke willekeurige dammer die dat wil. DCE verwacht veel inschrijvingen. Dit kan bij Ben van Beek, telefoon 0318-572005 of per mail: benvanbeek@ tele2.nl. En wel tot en met 3 juli.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie