Waldhoorn Tourtocht over de Veluwe

27 juni 2012 om 00:00 Regio

Net als tijdens de vijf voorgaande keren belooft de solextocht ook dit maal een succes te worden. Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat het weer een beetje meewerkt. En dat is nu juist iets waar het de laatste tijd in Nederland aan ontbreekt. De deelnemers van de Waldhoorn Solex Tourtocht rijden eerst in de richting van Lunteren. Via Ederveen en Veenendaal gaat de meute in de richting van Scherpenzeel. ,,Daar gaan we lunchen.”

‘Solexrijder verlangt naar zesde tocht’ OTTERLO - De zesde editie van de Waldhoorn Solex Tourtocht wordt zondag 1 juli gehouden. ,,We zullen weer een rit gaan rijden door het prachtige Veluwse landschap. De route is zeventig kilometer”, zegt organisator Hans van Baalen. De deelnemers kunnen zich inschrijven bij Café Restaurant de Waldhoorn van 10.00 uur tot 10.30 uur.

Vanaf Scherpenzeel rijden de Solexen naar De Glind. ,,Vandaar uit rijden we langs De Biezen in Lunteren en maken we een stop op De Goudsberg. En via Wekerom en Harskamp komen we weer in Otterlo.” In 2011 deden 64 deelnemers aan de Waldhoorn Solex Tourtocht. ,,Als het weer een beetje meezit hebben we ook dit jaar zoveel deelnemers. Liever heb ik natuurlijk ietsje meer. De tocht staat in een landelijk blad vermeld. Het was vorig jaar een groot succes. Iedereen verlangt weer naar de tourtocht. Uit Otterlo zelf heb ik al vijfentwintig mensen, die aan de Waldhoorn Solex Tourtocht meedoen. Dat is leuk.”

Op 3, 4 en 5 augustus 2012 doet Hans van Baalen samen met een aantal andere Solexrijders in Heeswijk Dinter mee aan een 24-uursrace voor KiKa, de club die de ambitieuze doelstelling heeft om kinderkanker uit de wereld uit te helpen. ,,Zondag tijdens de Waldhoorntocht rijdt iemand mee om proef te draaien voor de 24 uursrace.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie