Opening serie concerten 2012 Oude Kerk Ede

27 juni 2012 om 00:00 Cultuur

Prominente organisten uit binnen- en buitenland zullen in de serie 2012 optreden. Ben van Oosten (1955) studeerde orgel en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgens in Parijs. Op 11-jarige leeftijd kreeg Ben van Oosten zijn eerste aanstelling als kerkorganist en vier jaar later debuteerde hij als concertorganist. Sindsdien trad hij met groot succes op in de belangrijkste orgelcentra over de gehele wereld en vestigde hij zijn reputatie als een van de vooraanstaande internationale concertorganisten.

EDE - Ben van Oosten, hoofdvakleraar orgel aan het Rotterdams Conservatorium en organist van de Grote Kerk in Den Haag, geeft woensdag 4 juli om 20.15 uur het openingsconcert van de zomeravondorgelconcerten op het Van Dam/Pels orgel in de Oude Kerk in Ede.

Naast zijn uitgebreide concertpraktijk is Ben van Oosten een veelgevraagd docent bij internationale academies en jurylid bij belangrijke orgelconcoursen. Zijn opzienbarende cd-opnamen van het Franse symfonische orgelrepertoire (onder meer de acht sonates van Guilmant en het complete orgeloeuvre van Widor, Vierne en Dupré) werden met verschillende internationale prijzen onderscheiden.

Vanwege zijn grote verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Ben van Oosten driemaal onderscheiden door de ,,Société Académique ,,Arts-Sciences-Lettres’’ te Parijs.

In 1998 werd hij door de Franse regering benoemd tot ,,Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres’’. In 2010, bij zijn 40-jarig jubileum als concertorganist, werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Op het programma staan composities van Marchand (Grand Dialogue in C), Homilius, Bach (de beroemde Passacaglia in c), Widor (uit ,,Bach’s Memento), F. Mendelssohn Bartholdy, C. Saint-Saëns en G. Bunk (Einleitung, Variationen und Fuge über ein alt-niederländisches Volkslied).

Toegangskaarten tevens programma: 7,00 euro. Voor gezinnen is er reductie: www.orgelshervormdede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie