Duo aangehouden

27 juni 2012 om 00:00 Regio

EDERVEEN - Op de Eereveense dag (woensdag 4 juli) zullen de pedagogisch medewerkers van Spelenderwijs peuterspeelzaal Dribbel als eerst het Vriendenboek verkopen.

Dit vriendenboekje is voor kinderen van 4 tot ca 10 jaar. De volledige opbrengst gaat naar de stichting My Book Buddy.

Peuterspeelzaal Dribbel is één van de Piramide peuterspeelzalen van Spelenderwijs. Dit is een methode waarin aan de hand van thema’s wordt gewerkt aan alle ontwikkelingsgebieden van het kind, zoals taal, persoonlijkheid, creativiteit en motoriek. Bij alle thema’s staat het spel van kinderen centraal. De speelzaal is gevestigd aan het Marktplein 10 in Ederveen (www.welstede.nl).

Spelenderwijs ontmoeten kinderen van 2 tot 4 jaar elkaar een aantal dagdelen per week in een peuterspeelzaal. Peuters zijn echte ‘onderzoekers en ontwikkelaars’, die de wereld vooral spelend ontdekken. De peuterspeelzaal is een fijne plek om te spelen.

De peuter komt er andere peuters tegen, maar ook volwassenen. Het is er veilig en uitnodigend tegelijk. Zo kunnen peuters ook in de peuterspeelzaal belangrijke stappen zetten in hun ontwikkeling.

My Book Buddy stimuleert lezen door kinderbibliotheken in derdewereldlanden op te zetten en de boeken ook daadwerkelijk uit te lenen. Door de schoolomgeving als locatie te gebruiken is de bibliotheek voor veel kinderen wel bereikbaar en stimuleren de leerkrachten en de klasgenootjes de continuïteit.

Meer info op www.mybookbuddy.nl.

LUNTEREN - In de bibliotheek van Cultura in Lunteren aan de Julianastraat is een expositie van Rypke van der Ploeg te zien met als titel: Ouderen.

De schilderijen zijn tentoongesteld bij het biljart in het gedeelte van deze bibliotheek, waar de biljartclub een aantal keren per week acteert.

Het is een vijftal werken in olieverf op doek, voorstellend ‘hang’-ouderen, een oude dame uit Portugal en een oude Fries.

De expositie is te zien tot 1 augustus 2012

HARSKAMP - De politie heeft woensdag rond 03.10 uur twee mannen uit Wageningen aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Dorpsstraat in Harskamp.

De politie werd gebeld door omwonenden en was snel ter plaatse en kon de twee na een korte zoektocht in een tuin aanhouden.

De twee werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie