Buurtvereniging Oranjepark viert eerste lustrum

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - n het Oranjepark was het zaterdag feest. De leden van buurtvereniging Oranjepark kwamen bijeen voor de jaarlijkse buurt-BBQ èn om het 5-jarig jubileum van de buurtvereniging te vieren.

Sinds de oprichting van de buurtvereniging is er veel veranderd in de wijk. De Straatjutters zijn daar een voorbeeld van, ze gaan elke maand de wijk in om rondslingerend vuil op te ruimen (onlangs kregen ze daarvoor van de gemeente Ede een Pluim uitgereikt).

Er is binnen de vereniging een commissie belangenbehartiging die in overleg met de gemeente de belangen van de bewoners vertegenwoordigd. Dat gaat over bijvoorbeeld het parkeerbeleid, de plannen omtrent de Kop van de Parkweg, de ontsluitingsweg naar de Spindop, enz.

Verder is er een commissie buurtcontact die zich inspant bij de komst van nieuwe bewoners of bij ziekte of andere omstandigheden waarbij een bezoek is gewenst. Ook is er een commissie waarop ieder lid een beroep kan doen als er hulp nodig is.

De buurtvereniging is elk jaar actief bij de Heideoptocht die tijdens de Heideweek plaatsvindt, evenals bij de Heidemarkt in Ede-Zuid.

Eén keer per jaar, in november, is er een bladveegdag, waarna de wijk er brandschoon uit ziet.

En dat is nog lang niet alles. De vereniging heeft zich ontwikkeld tot een positieve, proactieve en professionele club, waar de leden trots op kunnen zijn. Dit is dankzij de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers. De doelstellingen van de buurtvereniging, saamhorigheid bevorderen en belangen behartigen, worden waargemaakt!

Dat hopen ze in buurtvereniging Oranjepark nog heel lang te kunnen blijven doen.

Er was zaterdag muziek, gebracht door een entertainer die voor elke leeftijdsgroep de juiste snaar wist te raken. Twee jonge talenten uit eigen gelederen brachten een toepasselijke Rap. Verder was er een creatieve bijdrage van een drietal dames die zich met de schilderkunst bezig houden en er werd een heerlijke maaltijd bereid die onder mooie weersomstandigheden buiten kon worden gebruikt. Kortom, het was een geslaagd lustrumfeest.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie