Groenhorst Ede opnieuw beste groene MBO

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Van alle MBO'ers in Nederland zijn deelnemers van Groenhorst het meest tevreden over hun opleiding. Groenhorst scoort een 7,3 terwijl het landelijke gemiddelde een 6,4 is. Dit blijkt uit de resultaten van het grootste landelijke tevredenheidonderzoek onder mbo-deelnemers, de Job-monitor.

Iedere twee jaar organiseert Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) de Job-monitor. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst geven mbo'ers hun mening over lessen/programma, informatie, toetsing, studiebegeleiding, onderwijsfaciliteiten, onderwijstijd, competenties, stage/bpv BOL, werkplek BBL, inspraak, school en studie veiligheid en sfeer. Resultaten van de JOB-monitor worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Bij Groenhorst vulden begin dit jaar 1435 mbo-deelnemers van 9 locaties de JOB-monitor in. Dat is ruim 53% van de Groenhorst mbo'ers. Gemiddeld waarderen de deelnemers de opleidingen met een 7,3, terwijl Groenhorst als school in totaliteit een 6,9 scoort. De landelijk gemiddelde waardering voor opleiding is 6,4. Groenhorst deelnemers in Barneveld (7,5), Dronten (8,3) en Nijkerk( 7,0) zijn het meest tevreden. Groenhorst Dronten heeft de meest gewaardeerde mbo-opleiding, namelijk een 8,8 voor vakbekwaam medewerker biologisch dynamisch bedrijf.

Aandachtspunten waar Groenhorst het komende jaar aan gaat werken, is het intensiveren van het contact tussen de stagebegeleider en de begeleider op school. Deelnemers vinden dat dit beter kan. Ook wil Groenhorst meer mbo-deelnemers motiveren om mee te denken over het beleid op school.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie