Leo van Koesveld lid in de Orde van Oranje Nassau

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Leo van Koesveld (65) uit Lunteren is woensdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Breunis van de Weerd van Ede heeft hem de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

Een belangrijke reden voor de onderscheiding is dat Leo van Koesveld zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt als vrijwilliger. ,,Vrijwilligers vormen het cement van de samenleving'', aldus locoburgemeester Van de Weerd. ,,De vele activiteiten als vrijwilliger, uw enorme inzet en uw dienstverlenende houding naar minder bedeelden, vielen bij veel mensen op.''

Van Koesveld heeft vanuit zijn christelijke grondslag bijzonder werk verricht voor minderbedeelden in Israël. Hij heeft werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie in het Israël Centrum in Nijkerk.

De Lunteraan is sinds 1992 als fulltime officemanager in dienst bij de Stichting Christenen voor Israël. Naast zijn reguliere taak als officemanager verrichtte hij diverse vrijwillige activiteiten al dan niet aan zijn functie gerelateerd. Hij was ook voortdurend beschikbaar voor nevenactiviteiten. Hieraan voorafgaand was hij al 7 jaar actief als vrijwilliger voor deze stichting.

Voordat Van Koesveld in dienst trad bij Stichting Christenen voor Israël, was hij als vrijwilliger zeven jaar actief voor deze Nijkerkse stichting. Vanaf 1985 organiseerde hij voor Christenen voor Israël bijeenkomsten waar een bijbelse boodschap over Israël gehoord werd en coördineerde hij humanitaire projecten voor minderbedeelden in Israël.

In zijn functie als officemanager stuurde Van Koesveld tientallen vrijwilligers aan. Naast zijn werk betekende dit vele avonden en zaterdagen beschikbaar zijn om activiteiten te begeleiden

,,Ook waren er andere nevenactiviteiten'', vervolgde Van de Weerd. ,,Zo was hij actief voor het Holland Koor dat zingt voor Israël en ook voor het Hineni Symfonie Orkest dat speelt voor Israël.''

Hij heeft zich verder op bijzondere wijze ingezet voor de organisatie van de tweejaarlijkse Doelendag in de Doelen in Rotterdam. Als reisleider voor de jaarlijkse Israëlreis was hij betrokken bij evenementen in het land, zoals zang- en informatieavonden. Ook was hij betrokken bij de fondsenwerving voor goede doelen in Israël.

Bovendien heeft Van Koesveld zich ruim 37 jaar op bijzondere wijze ingezet voor de Hervormde Gemeente Lunteren, de Maranathakerk aan de Hertenlaan. Hij was enkele periodes ouderling en ouderling-kerkvoogd en twintig jaar voorzitter van de Commissie Kerk en Israël. In zijn hoedanigheid als voorzitter van deze commissie heeft hij bijgedragen aan de bevordering van de verbondenheid met het volk Israël.

foto:

Leo van Koesveld en zijn echtgenote met loco-burgemeester Breunis van de Weerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie