Regio FoodValley nieuwe arbeidsmarktregio

4 juli 2012 om 00:00 Regio

EDE - VNO-NCW Valleiregio is zeer verheugd over de overeenstemming die is bereikt tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, UWV en het ministerie van SZW over de indeling van arbeidsmarktregio’s in Nederland. De regio FoodValley is daarbij benoemd tot nieuwe arbeidsmarktregio. Goed nieuws voor ondernemers in de regio.

De afgelopen periode heeft de regio FoodValley samen met VNO-NCW Valleiregio en het georganiseerd bedrijfsleven pogingen ondernomen om de regio FoodValley aan te merken als arbeidsmarktregio. Een arbeidsmarktregio is een geografisch bepaald gebied van waaruit gemeenten en UWV de dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden gaan vormgeven.

Tot op heden was sprake van dertig arbeidsmarktregio’s. De regio FoodValley viel daarbij in meederde arbeidsmarktregio’s, waardoor het opzetten van regionaal arbeidsmarktbeleid werd belemmerd. Juist in een regio waarin de samenwerking tussen de overheden, onderwijs en ondernemers steeds meer vorm krijgt en van cruciaal belang is voor de economische ontwikkeling, is het belangrijk een eigen arbeidsmarktregio te zijn.

Aanleiding voor de nieuwe indeling is de wet SUWI, waarin o.a. is vastgelegd dat er één aanspreekpunt komt voor werkgevers in een arbeidsmarktregio. Ook moeten gegevens over vraag en aanbod op de arbeidsmarkt transparant zijn en moeten er marktbewerkingsplannen per regio worden opgesteld. De dienstverlening van het UWV aan werkgevers en werkzoekenden wordt aangeboden vanuit arbeidsmarktregio’s. Een herijking van dienstverlening waarbij gemeenten en UWV elkaar aanvullen is noodzakelijk. Dit wordt door gemeenten én UWV gezamenlijk opgepakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie