'Zonopkomst' groot succes in Ede en Bennekom

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Op 25 juni vond in De Brink in Bennekom vond woensdag de informatiebijeenkomst plaats voor het collectief inkopen van zonnepanelen voor woningeigenaren en bedrijven in Bennekom en Ede.

Deze bijeenkomst was met een opkomst van zo'n 80 geïnteresseerden een groot succes! Voor mensen die niet aanwezig konden zijn maar toch willen profiteren van de voordelen van Zonopkomst is het alsnog mogelijk om zich in te schrijven.

Zonopkomst

Zonopkomst is een nieuw initiatief met als doel zonne-energie voor iedereen mogelijk te maken. Dat doel wil Zonopkomst bereiken door lokaal de vraag naar zonnepanelen te bundelen en gezamenlijk in te kopen bij de fabrikant. Het idee is eenvoudig: hoe meer mensen er mee doen, hoe aantrekkelijker de inkoopsprijzen worden.

Subsidie

Vanaf 2 juli is er voor particulieren een subsidie van 15% beschikbaar op zonnepanelen. Deze subsidie kan met DigiD via het elektronisch loket van Agentschap NL worden aangevraagd met een digitale versie van een getekende overeenkomst gedateerd op of na 2 juli 2012. De installatie moet dan binnen 6 maanden worden gerealiseerd.

Voor bedrijven zijn er naast de reguliere afschrijving en de BTW-aftrek een tweetal interessante fiscale regelingen waar gebruik van gemaakt kan worden, namelijk de Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA) en Energie Investeringsaftrek (EIA).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie