Landelijke sprinters naar Ede voor nationaal stepkampioenschap

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Nederlands Kampioenschap stepsprint vindt zaterdag 30 juni in Ede plaats. Een NK dat wordt georganiseerd door de Nederlandse Autoped Federatie, de stepbond van ons land.

Er wordt een pittige strijd verwacht - immers het zal een uitdaging worden om de supertijd van 22:10 over 200m op een step van Elko 'L Abee (uit Veenendaal) te verbeteren. Voor dit kampioenschap komen deelnemers uit heel het land naar Ede zaterdag 30 juni. Reeds meer dan 70 NK-deelnemers hebben zich aangemeld.

,,De stepsport groeit en verbreed, we zien elk jaar meer mensen in de vele categorieën die we inmiddels hebben in de stepsport. En ondanks dat er meer dan 12 wedstrijden zijn in de landelijke competitie en er ook nog een druk internationaal eurocup programma loopt hebben zich toch vele steppers ingeschreven voor dit NK sprint in Ede."

,,De organisatie een aantal ondernemers uit Ede erg dankbaar voor hun support aan dit Nederlands Kampioenschap Sprint. Het is een pracht sport op te doen. Het is een veilige buitensport bij droog EN nat weer die garant staat voor een hoog energieverbruik en weinig blessureleed. Bovendien is de step makkelijk in te passen in het dagelijks leven", aldus P. Visser, voorzitter van de Nederlandse Autoped Federatie

Het drukke NK programma gaat zaterdag 30 juni om 9.30 uur van start op de Edese skeelerbaan aan Langekampweg 2 in Ede (sportpark Peppelensteeg).

's Ochtends rijden de pupillen (10-12 jr) en cadetten (13-15 jr). En 's middag steppen de junioren (16-17 jr), senioren (18+) en veteranen (45+) hun sprintafstanden. Toegang voor publiek is gratis. Het is een allround sprintkampioenschap waarbij de individuele sprinttijden op een 200, 400 en 800 meter omgerekend worden naar punten en die samen als puntentotaal de eind ranking vormen.

Rond 11.00 uur is er een FUN steprace voor kinderen van 4 t/m 10 jaar oud over hele korte afstanden. Hier voor geldt gratis deelname en kinderen zich opgeven via autoped.nl/nksprint en op de dag zelf.

Programma NK sprint op de step

09:30 u. pupillen en cadetten 200 m

aansluitend pupillen en cadetten 1e 400 m

11:00 u. kids funrace 4 t/m 10 jaar GRATIS DEELNAME

aansluitend pupillen en cadetten 2e 400 m

12.30 u. NK huldiging pupillen/cadetten

13:00 u. 200 m junioren-senioren-veteranen

aansluitend start 400 m jun-sen-vet

aansluitend start 800 m jun-sen-vet

16.30 u. Huldiging en na-toost

De regerend Wereld en Europees kampioen op de sprint bij de dames zullen ook meedoen in Ede zaterdag. Alle informatie over dit Nederlands Kampioenschap is te vinden op autoped.nl/nk-sprint

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie