Simon van de Pol krijgt erepening

29 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Simon van de Pol, oud-wethouder van Ede, heeft vrijdag de erepenning van de gemeente Ede ontvangen. Burgemeester Cees van der Knaap reikte de erepenning en de daarbij behorende oorkonde uit tijdens zijn afscheid.

Het gemeentebestuur van Ede heeft de heer Van de Pol deze gemeentelijke onderscheiding toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn verdiensten voor de Edese gemeenschap.

Van de Pol was van 1987 tot 1999 lid van Provinciale Staten van Gelderland en van 1998 tot 2004 lid van de gemeenteraad van Ede. Vanaf 2004 is hij wethouder in Ede (PvdA) en had o.a. de portefeuilles Ruimtelijke Ontwikkeling voor het stedelijke gebied, Volkshuisvesting, Welzijn, Jeugd en Minderhedenbeleid.

Als wethouder was Simon van de Pol betrokken bij grote projecten, zoals het masterplan Veluwse Poort, de realisatie van de Moskee voor de Marokkaanse gemeenschap, nieuwbouwwijken Kernhem A en B, de Kop van de Parkweg en de vernieuwing van Veldhuizen A en de Uitvindersbuurt. Daarnaast was de heer Van de Pol geheel belangeloos bestuurlijk actief voor de PvdA op regionaal en provinciaal niveau.

Het gemeentebestuur kent de erepenning toe aan ingezetenen en aan niet-ingezetenen, die langdurig grote verdiensten hebben gehad voor de Edese gemeenschap of die zeer bijzondere verdiensten hebben gehad gedurende kortere tijd. De erepenning is aan de heer Van de Pol toegekend op grond van zijn bijzondere inzet voor de Edese samenleving.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie