Dick Sanderman

4 juli 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - De Kunstenaars Hans Wolven en Birgit Engelshoven maken samen met fotografe Yvon Verweij een kunstproject over borstkanker. Een schilderij met invulling van foto’s. Hiervoor zijn zij op zoek naar mensen met, zonder of na borstkanker die hun borst of borsten willen laten fotograferen. De kunstenaars en fotografe staan hiermee op tegen borstkanker en hopen op meer aandacht voor dit onderwerp. Het kunstwerk wordt in de Borstkankermaand aangeboden aan een goed doel.

Informatie: www.hanswolven.wordpress.com of 0318-619002.

Het Toon Hermans Huis Ede?is er voor mensen met kanker, hun gezinsleden en verzorgers. Vanuit de regio Gelderse Vallei kunnen zij hier terecht voor diverse vormen van ondersteuning bij hun leven met kanker.

Het inloophuis is een plaats waar alle mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben elkaar kunnen ontmoeten. Voor steun, voorlichting of om even hun verhaal kwijt te kunnen. Met dit doel worden naar behoefte activiteiten gepland, zoals lezingen en cursussen en er is een informatiecentrum. Het Toon Hermans Huis Ede is gevestigd aan de Telefoonweg 124b in Ede.

Meer informatie: 0318-619200 of info@toonhermanshuisede.nl

EDE - Comité Orgelconcerten Ede houdt woensdag 11 juli in de Oude Kerk het tweede concert in de zomerserie.

Ditmaal wordt het orgel bespeelt door Dick Sanderman.

Op het programma staan composities van Jan Pieterszoon Sweelinck (Echo Fantasia), Samuel de Lange (Fantasie-Sonate nr. 2), Johannes Barend Litzau (Transcription über die Arie „Agnus Dei,, aus der h moll - Messe von J.S. Bach), Hendrik Andriessen (Premier Choral), Feike Asma (Fantasie over de Avondzang), Marius Monnikendam (Toccata), alsmede eigen werk met tot besluit een improvisatie op een thema uit het publiek.

De aanvang van het concert is 20.15 uur.

Toegangskaarten tevens programma: 7,00 euro; voor gezinnen is er reductie.

Meer informatie: www.orgelshervormdede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie