Vrolijk zomeravond carillonconcert in Ede

4 juli 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Een feestelijk concert door stadsbeiaardier Boudewijn Zwart op het carillon van de toren in de Oude kerk. Hij krijgt daarbij woensdag 4 juli vanaf 19.00 uur in de Oudekerkstoren muzikale ondersteuning vanuit de torenhal door het zigeunerorkest van het Béla Georgy Ensemble.

Dit ensemble is gevormd rond de internationaal bekende musicus Béla Georgy. Hij bespeelt de ‘cymbaal’ en was jarenlang professor aan het conservatorium van Budapest.

Het ‘cymbaal’ is een soort vleugelpiano waarbij de snaren niet via een toetsenklavier en hamerkoppen, maar via stokjes worden aangeslagen. Het instrument leent zich uitermate goed voor de opzwepende zigeunermuziek.

Het ensemble bestaat verder uit twee violisten en een contrabassist. Alle muzikanten zijn lid van dezelfde muzikale familie en zetten een lange traditie voort. Afwisselend met beiaardier Boudewijn Zwart spelen zij werken als onder meer ‘Circus Renz’ en de ‘Czardas’ van Vittorio Monti.

Het beiaardspel van de beiaardier is te volgen via een beeldscherm. Het concert is gratis te beluisteren. Er staan stoelen klaar onder aan de toren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie