Zomer lang genieten van concerten

4 juli 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Belangstellenden kunnen de hele zomer op zondagmiddag genieten van gratis zomerconcerten op bijzondere plekken in Ede. Klassieke concerten op het water en jazz, pop en wereldmuziek in het Openluchttheater.

Kopertrio, zondag 8 juli om 15.30 uur bij de gemeentevijver, raadhuisstraat

Het kopertrio biedt een veelzijdige repertoire variërend van klassiek tot popmuziek.

Luzazul - Braziliaanse en Portugese mix. Zondag 22 juli, 15.30 uur, openluchttheater

Luzazul brengt een lentefrisse mix van Portugese fado, relaxte Braziliaanse melodieën, spetterende flamenco, Afrikaanse feel en groovy, organische beats.

Dolce Vita - Piano en fluit - zondag 5 augustus, 15.30 uur, bij de gemeentevijver, Maurice Bonnemayers (piano) en Lanneke Lie (fluit) spelen een lichtklassiek repertoire.

Robbert Muusse & Micha van Weers - Piano en bariton Zondag 19 augustus / 15.30 uur bij de gemeentevijver, raadhuisstraat

Muzikale ontmoeting van Bariton Robbert Muusse en pianiste Micha van Weers Muusse.

Ape Not Mice. Jazzy pop met een knipoog Zondag 2 september / 15.30 uur Openluchttheater

Vrolijke zomerse feel-good muziek voor alle leeftijden. Catchy teksten en popjazz melodieën met een knipoog en een twist, dat is de muziek van Ape Not Mice.

Lilian Hak ‘Spaghetti western’ Zondag 9 september / 15.30 uur Openluchttheater

Haar inspiratie vindt Lilian Hak in oude filmsoundtracks, zoals de muziek van Ennio Morricone. Op het podium wordt zij bijgestaan door een band van zeven ervaren muzikanten.

NJO Muziekzomer in Ede De NJO Muziekzomer is een klassiek muziekfestival met concerten op bijzondere en onverwachte locaties in Gelderland. Dit jaar komt de muziekzomer voor het eerst ook naar Ede.

La Llorona donderdag 9 aug. / 20:15 uur / inleiding 19:30 uur, Cultura,

In deze voorstelling van Emmy Storms (viool) en regisseur Miranda Lakerveld worden met muziek, dans en zang, via de verhalen van La Llorona, Lorelei en vergelijkbare mythen, verbanden gelegd tussen het klassieke repertoire, opera en volksmuziek uit diverse landen.

Kaarten: € 12,50 / jongeren t/m 26 jaar € 5 www.muziekzomer.nl

Sax ‘n Rhythm vrijdag 10 aug. / 19:00 uur Openluchttheater Gratis

Een avond vol muziek uit Argentinië, Cuba en Brazilië. De slagwerkers worden geleid door Martin Verdonk, een van de beste allround percussionisten ter wereld. De saxofoons worden aangevoerd door Mete Erker, van het Artvark Saxophone Quartet.

Stravinsky’s L’Histoire du Soldat zaterdag 11 aug. / 20:15 uur Prins Mauritskazerne, Ede

De jonge musici van het NJO spelen een hedendaagse versie van Stravinsky’s meesterwerk L’Histoire du Soldat. De musici krijgen versterking van de Come Correct breakdance crew, jonge toptalenten die de jury van Holland’s Got Talent steil achterover deden slaan.

u Kaarten: € 10; jongeren t/m 26 jaar € 5; www.muziekzomer.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie