Zwoele Zomeravonden in Kröller-Müller van start

29 juni 2012 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Tijdens de Zwoele Zomeravonden van het Kröller-Müller Museum staat het verhaal centraal: oud en nieuw, bekend en verrassend, en boordevol persoonlijke inspiratie... in dans, muziek, theater, performances en alles wat daar tussen zit.

De volgende Zwoele Zomeravond, op zaterdag 14 juli van 15.00 tot 20.30 uur, wordt geopend door het beroemde Mondriaan Kwartet (met Guus Janssen) met een film-concert. Zanger/performer Mondo Leone vertaalt zijn verwondering in korte (vaak humoristische) reportages en rake liedjes. Heel andere verhalen vertellen actrice Lottie Hellingman en Gadjo Joe. De Vlaamse meesterverteller is artist-in-residence en laat zich ter plekke inspireren tot nieuwe, wonderlijke verhalen. Animatiefilmpjes van studenten van ArtEZ zijn te zien in Bakkiebike, de eerste bakfietsbioscoop van Nederland.

Ook is er weer veel muziek: I Am Oak speelt op ons bospodium zijn verstilde, poëtische liedjes, de Canadese singer-songwriter Peter Katz ontdekt de bijzondere sfeer van ons Amfitheater en de avond wordt afgesloten door Janne Schra (Room Eleven, Schradinova) met een uniek mini-concert in het Rietveld-paviljoen. Bij de picknick is er muziek van... jouzelf. Want waarom zou je Tiësto overvliegen als je ook een Do It Yourself DJ hebt. Performances zijn er van het technisch onnavolgbare Electric Circus en Rob Sweere die met zijn nieuwe Instamatic Atelier zeker zal zorgen voor een frisse kijk op de werkelijkheid. Een verrassing is nog het optreden van dansgroep Ed Sanders, onze tweede artists-in-residence. Zij maken hun voorstelling letterlijk in de beeldentuin: op 3, 4 en 5 juli (kom kijken en beslis mee!). Eva Rovers tenslotte, vertelt het verhaal van Helene Kröller-Müller, dat ze optekende in haar veelbekroonde biografie.

De volgende Zwoele Zomeractiviteiten staan nog op het programma:

13 en 27 juli : Artist in residence Gadjo Joe (voorproefje 13.00 en 14.30 uur)

Zaterdag 28 juli: Zwoele Zomeravond (15.00 - 20.30 uur)

Zaterdag 11 augustus: Zwoele Kindermiddag, voor het hele gezin! (11.00 - 16.30 uur)

Algemene informatie

Alle Zwoele Zomeractiviteiten zijn gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum (combikaartje volw: € 16,40, kinderen (6-12): € 8,20, Museumkaart geldig voor museum, niet voor het Park). Tip: om tijd bij de ingang te besparen kunt u uw combikaartje alvast online kopen via www.hogeveluwe.nl

Het programma van de Zwoele Zomer komt tot stand in samenwerking met: Gemeente Ede, Museumrestaurant Monsieur Jacques, Restaurant De Koperen Kop, NJO Muziekzomer, Stichting Schrijvers School Samenleving, Guido Pollemans (gastprogrammeur).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie