Vilente ontvangt 10 mille voor betere zorg met vrijwilligers

29 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Vilente ontvangt 10.000 euro van Fonds NutsOhra als één van de vijftien deelnemers aan het programma Zorg Beter met Vrijwilligers. Vrijwilligers zijn hard nodig om de zorg menselijk en betaalbaar te houden en zullen een steeds grotere rol gaan spelen in de (langdurende) zorg.

Vilente prijst zich gelukkig met een grote groep vrijwilligers. Dankzij de inzet van ongeveer 650 vrijwilligers vinden er binnen Vilente veel uiteenlopende activiteiten plaats, die anders niet mogelijk zouden zijn.

Nieuw vrijwilligersbeleid

Met behulp van de bijdrage uit het Fonds NutsOhra heeft Vilente haar vrijwilligersbeleid in een nieuw jasje gestoken. De grootste vernieuwing zit in het benoemen van contactpersonen voor vrijwilligers. Dit zijn medewerkers die het eerste aanspreekpunt worden voor de vrijwilliger en die hem of haar ook begeleiden in het werk. Nu ligt deze taak bij de vrijwilligerscoördinator die, gezien het grote aantal vrijwilligers dat Vilente rijk is, hier onvoldoende aandacht aan kan besteden.

Daarnaast is er speciale aandacht voor de samenwerking tussen medewerkers en vrijwilligers. Hoe beter de samenwerking hoe meer de cliënt erbij gebaat is. In de tweede helft van 2012 zal dit nieuwe vrijwilligersbeleid stapsgewijs ingevoerd worden.

Samenwerking

Zorg Beter met Vrijwilligers is een project van Vilans, MOVISIE en Fonds NutsOhra. Doel van het programma is werken aan een succesvolle samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten.

Vilente is een zorgorganisatie met verzorgingshuizen, verpleeghuizen en thuiszorg. Ook zijn er allerlei aanvullende diensten mogelijk. Vilente is actief in de regio Renkum, Wageningen en Ede.

Kijk voor meer informatie op www.vilente.nl

Fonds NutsOhra biedt financiële ondersteuning voor projecten in de gezondheidszorg in Nederland en initieert ook eigen projecten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie