Afbeelding
Foto: Lisette Ruzius/BDU

Man overlijdt na ongeval met huifkar

30 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Een 42-jarige man uit Ede is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Toldijk onder de wielen van een huifkar terecht gekomen. De man is met ernstig inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen. Daar is hij in de vroege ochtend van zaterdag overleden aan zijn verwondingen.

Het ongeluk vond plaats bij een concert van de band Normaal. De man zat met andere concertgangers in een huifkar die achter een tractor was bevestigd. De Edenaar wilde vermoedelijk op de as tussen de twee huifkarren springen en kwam daarbij ten val. Hij kwam onder de wielen van de tweede huifkar terecht.

Bennie Jolink, zanger/gitarist van Normaal reageert aangeslagen op het gebeuren. ,,Dit is ontzettend vervelend, allereerst natuurlijk voor de nabestaanden. Maar ook voor ons, want de naam Normaal wordt in verband gebracht met een nare gebeurtenis.'' En hoewel het voor de band een enorme klap was hebben ze besloten het koffieconcert in Toldijk op zondagochtend wel te laten doorgaan. Organisator Maalderink van Flophouse in Toldijk: ,,Het is naar en vreselijk, maar het is gebeurd op de openbare weg en daarom treffen wij geen extra maatregelen zoals bijvoorbeeld het afgelasten van het concert.’’ Volgens de familie en collega’s van de 42-jarige Edenaar, die een vrouw en twee kinderen nalaat, was er geen sprake van overmatig alcoholgebruik.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie