Stijging inzameling plastic

30 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Sinds vorig jaar is de hoeveelheid ingezameld plastic in de gemeente Ede met twintig procent gestegen. Tegelijk gaan ACV en de gemeente strenger toezien op het gebruik van de Plastic Heroes zak.

Deze speciale zak is alleen bestemd voor inzameling van plastic afval. Helaas komt het te vaak voor dat deze zakken voor andere doelen gebruikt worden, zoals huisvuil. Hierdoor moet de gemeente extra kosten maken. Wanneer een afvalcontainer wordt aangetroffen met daarin Plastic Heroeszakken, krijgt de gebruiker een waarschuwingslabel aan deze container. Bij herhaling wordt de afvalcontainer niet geleegd. Ook bij verzamelcontainers wordt gecontroleerd.

De aparte inzameling van plastic afval verloopt prima. Vooral sinds de Gemeente Ede de Plastic Heroes zakken gratis verstrekt via diverse supermarkten. Deze zakken zijn alleen bedoeld voor de inzameling van plastic, niet voor huisvuil en andere doeleinden. Met de stijging van plasticinzameling staat Ede nog niet aan de top, maar loopt in de pas van het landelijk gemiddelde (17,5kg ingezameld plastic per huishouden).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie