Nieuw pand voor Guldie colorstore Ede

4 juli 2012 om 00:00 Ondernemend

De benedenverdieping van het pand is in gebruik genomen door Guldie. Op de bovenverdieping komt over een maandje Woonshop Ede, het adres voor onder andere gordijnen, vloeren en zonwering. Een uitspraak van Guldie is ‘we hebben net zo veel voorraad behang als drie grote bouwmarkten bij elkaar’. ,,In alles, in verschillende soorten en in aantallen. We hebben 600 soorten of zo, bouwmarkten hebben 180 tot 200 soorten. Voor een gespecialiseerd bedrijf willen de mensen wel voor rijden. Behang is hartstikke leuk, daar kun je best leuke dingen meedoen. Je moet er toch elke dag naar kijken.”

EDE - Guldie colorstore Ede is afgelopen vrijdag verhuisd naar een fonkelnieuw pand aan de Lorentzstraat 2 in Ede. Daar heeft Guldie een mooie en ruime winkel gekregen. ,,Hier kunnen wij onze artikelen goed kwijt. We specialiseren ons echt op verf en behang,” zegt Adriaan Guldie. door Jan de Boer

Met de verf is bij Guldie precies zo als met het behang. ,,Net als de bouwmarkten hebben wij ook een huismerk en merken als Flexa en Histor. Naast de basismerken voor verf hebben we de professionele merken in ons assortiment. Verf die schilders ook gebruiken. Als je professionele verf bij ons koopt, kun je een pasje en een korting tot wel twintig procent krijgen. Naast de basismerken voor verf hebben we de professionele merken in ons assortiment. En dan ook nog de exclusieve merken. Het bekendste merk is Farrow & Ball. Daar zijn we regio dealer van.”

Nieuwe vestiging

Adriaan Guldie vindt de nieuwe vestiging helemaal top. ,,De gemeente Ede is heel verstandig geweest door grootschalige detailhandel de mogelijkheid te bieden om zich buiten het centrum te vestigen. Daar was echt een grote behoefte aan in Ede. En dan niet alleen aan die grote bouwmarkten, die overal zitten. Ook aan een locatie voor de wat specialistische bedrijven. Daar was eigenlijk in Ede niets voor. Dat is er nu wel.”

Voor de consument is het een goede toevoeging, vindt Guldie. Naast zijn zaak op het gebied van verf en behang is een bedrijf gevestigd, die zich heeft gespecialiseerd op sanitair. ,,Daarnaast een bedrijf, die zich bezighoudt met airco en verwarming. Verder komt er nog een bedrijf, die vooral in vloer- en wandtegels doet. Tegenover het assortiment van de bouwmarkt zitten nu winkels, die een dieper en beter assortiment hebben. Dat is een goede zaak.”

Parkeren

Guldie colorstore Ede was ooit gevestigd in het centrum van Ede. Daar is de winkel vertrokken vanwege de mindere mogelijkheden om de auto te parkeren. In de Lorentzstraat heeft Guldie samen met de andere winkels voldoende parkeerplaatsen. ,,Hier heb je parkeerplaatsen te over. Je kunt hier altijd staan. De bereikbaarheid is natuurlijk veel beter. Uit alle wijken uit Ede ben je hier zo. In het gebied waar wij zitten, ben je voor de afwerking van je huis klaar. Het gaat uiteindelijk gebeuren dat de consument zegt ‘hier is alles bij elkaar, hier ga ik naar toe’. Daarom wilde ik ook naar de Lorentzstraat.”

Telefoon 0318-618788/ www.guldie.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie