Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Parkhotel Hugo de Vries: ‘Nu ook trouwen in Lunteren’

11 juli 2012 om 00:00 Ondernemend

Trouwen in Lunteren kan nu ook. Velen zullen Tom Groeneveld en Bea van den Hoven daar waarschijnlijk volgen. Parkhotel Hugo de Vries is door de gemeente Ede aangewezen als officiële trouwlocatie. ,,Daar hebben wij direct op in gespeeld. Meteen is de oude studeerkamer van Hugo de Vries, de professor die de mutatietheorie ontdekte, verbouwd tot trouwzaal.”

Tom en Bea trouwden in Parkhotel Hugo de Vries LUNTEREN - Tom Groeneveld en Bea van den Hoven uit Ede vielen vrijdag de eer te beurt dat zij het eerste stel zijn, dat in Lunteren in de echt traden. De trouwplechtigheid vond plaats in Parkhotel Hugo de Vries aan de Dorpsstraat 13 in Lunteren. Onder leiding van Ellen van Oostenbrugge haalde het personeel er alles uit de kast om het tweetal één van de mooiste dagen uit hun leven te bezorgen. En dat lukte voor de volle 100 procent. door Jan de Boer

Het eerste huwelijk werd overigens niet in de op de eerste verdieping gelegen nieuwe trouwzaal, waar hard aan is gewerkt, gesloten. Dat kwam omdat twee mensen met een vaste rolstoel bij het huwelijk moesten zijn. ,,Het huwelijk is daarom gesloten in de grote zaal op de begane grond. Dat is bijzonder, ja. Maar een huwelijk sluiten kan dan ook overal bij ons. We zitten niet aan één zaal vast.”

De trouwzaal gaat tot vijftig personen. ,,Worden het er meer, dan kan er met mooi weer ook in de tuin bij de vijver getrouwd worden. Anders in de grote zaal. Eigenlijk kan alles. Ik heb bijvoorbeeld in november huwelijk van een heel clubje. Dat wordt het in de lounge en in de patio gehouden. Het is maar net wat de mensen zelf willen.”

Ruim twee jaar geleden werd er bij Parkhotel Hugo de Vries (www.hugodevries.nl) gestart met bruiloftfeesten. ,,Dat loopt nu storm. Als er nu stellen komen om hier hun bruiloft te houden, laat ik hen meteen de trouwzaal zien. En is iedereen eigenlijk meteen verkocht. Voor volgend jaar heb ik er al een aantal geboekt, die hier gaan trouwen. Zeker als je ziet dat er pas sinds twee weken bij ons getrouwd mag worden, gaat het enorm goed. Wie bij ons trouwt, kunnen wij nu het hele pakket aanbieden. Naast het trouwen verzorgen wij de bruidstaart, het diner, de feestavond, noem maar op.”

Eigenlijk is bij het Parkhotel alles mogelijk, aldus Ellen van Oostenbrugge. ,,Dat is onze kracht, niet is ons te gek. Wij vinden werkelijk alles leuk. Als een bruidspaar speciale wensen heeft, zullen wij alle op alles zetten op aan die wensen tegemoet te komen. Dat is ook juist leuk, je hebt als het goed is maar een keer zo’n speciale dag. Zo was er bij het huwelijk van Tom en Bea een roofvogel, die met de trouwringen kwam aanvliegen. Dat hebben we geregeld via een valkenier. Als er een bruidspaar komt, probeer ik over alles mee te denken.”

Het bruidspaar moet zelf via de gemeente hun trouwdag in Parkhotel Hugo de Vries regelen. ,,Als je hier een bruiloft houdt, krijg je altijd de bruissuite er gratis bij. ‘s Avonds kleden we het aan met een persoonlijk briefje, een fles champagne en we laten het bad vollopen met rozenblaadjes. De volgende morgen krijg je een heerlijk uitgebreid ontbijt op bed.”

Foto:

Een primeur voor Tom Groeneveld en Bea van den Hoven: trouwen in Lunteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie