Column EdeStad.nl 'Redelijk Getikt': Op het bordes

11 juli 2012 om 00:00 Nieuws

Wat hebben buitendorpen als Ederveen en Lunteren met topsport te maken? Heel weinig, zou je denken.

Duidelijk is wel dat de degradaties van Advendo, Lunteren en Otterlo sporen heeft nagelaten. Sportief Nederland lijkt zich als een economische crisis in die malaise te laten meesleuren. Eerst het WK Voetbal en nu weer onze prestaties in de Tour de France. Ede staat weer op de kaart, hoor.

Maar er kwam imagohulp uit misschien wel onverwachte hoek, de oud-Edenaren. U heeft vast burgemeester Dick Stellingwerf van Lemsterland op tv gezien. Een roeiduo uit 1900 heeft alsnog goud gewonnen. De diskwalificatie door een 12-jarig Frans stuurmannetje werd ongegrond verklaard. Kijk, dát is lobbyen. En dan moet Epke Zonderland nog beginnen.

En die andere ketendragers? Hartstikke goed! Wilke Dekker zag álle voetbalclubs in zijn Renswoude kampioen worden. Frank van Zuilen heeft in Tynaarlo een omnivereniging waar ze tegelijkertijd voetballen, wandelen én gymnastieken. Het Tholen van Willem Nuis is in sportief opzicht meedógenloos met een flinke snuf genade. De website van schietvereniging ‘Prinses Juliana’ meldt immers: ‘Naast pistool-, karabijn- en geweerschieten is er ook gelegenheid om te darten en te tafeltennissen’. Het kan dus allemaal wél.

Dat geeft de burger moed. Edward Gal komt sowieso met twee plakken terug uit Londen én lét op die Soufian el Hassnaoui in het Marokkaanse voetbalelftal. Dat zou toch een stunt, zeg.....

Ik weet wel een mooi stekje voor de uitreiking van het lintje. Boven winkelcentrum Bellestein is een práchtig bordes.

Henny Jansen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie