Afbeelding
import

Nederlandse waterpolovrouwen kopje onder

28 maart 2018 om 07:15 Sport/sport

EDE Het is de Nederlandse waterpolovrouwen niet gelukt de nummer drie van afgelopen WK pootje te lichten. In het gloednieuwe en prachtig mooie Zwemcentrum Rotterdam kwam de Oranje-equipe twee treffers tekort voor de winst. In het uitverkochte bad werd het 12-13. Periodestanden 0-2, 3-4, 5-4, 4-3. Namens Polar Bears waren Iris Wolves, Simone van de Kraats, Nina ten Broek en Joanne Koenders van de partij. 

Nederland begon stroef. Net als bij de Europa Cup-wedstrijden in Pontevedra in Spanje afgelopen weekend, werd er verdedigend nog wel een kleine voldoende gehaald. Aanvallend kwam het tekort, er werden te veel overtalsituaties onbenut gelaten. Als er al doelpogingen waren, misten ze nauwkeurigheid. Het was simpelweg niet gevaarlijk genoeg. In het tweede kwart werd er feller gespeeld en dit leverde de eerste treffer voor de thuisploeg op. Er zouden er nog elf volgen. Helaas voor de vele toeschouwers moest Oranje toestaan dat Rusland telkens aan de goed kant van de score bleef. De achtervolging die werd ingezet leverde niet het gewenste resultaat op. Het duel leverde voor Oranje geen punten op, waardoor het bereiken van de Super Final alles behalve zeker is.

,,We begonnen te slap", analyseerde Marloes Nijhuis. De in clubverband voor het Griekse Vouliagmeni NC uitkomende speelster baalde. ,,We kwamen sterk terug, maar het was niet genoeg. Verdedigend liep het wel oké, maar aanvallend waren we in de eerste periode niet helemaal scherp. We konden de knop omzetten en vanaf de tweede periode ging het beter lopen. Jammer dat die Russen een paar keer met veel mazzel scoorden. Via een blok, of net bij een van richting veranderd schot. Het gevoel van de derde en vierde periode moeten we meenemen naar het vervolg."

Nederland strijdt in de FINA World League in een 'Europese' poule met Hongarije, Spanje en Rusland om drie plekken voor de Super Final in juni. Het blijft spannend wie bij de eerste drie eindigt. Spanje is in ieder geval zeker. Het volgende en tevens laatste pouleduel van Oranje is dinsdag 1 mei in en tegen Spanje. Die zesde speelronde zal beslissend zijn. 

Dinsdag 27 maart Europese poule FINA World League:
Nederland - Rusland: 12-13
Periodestanden: 0-2, 3-4, 5-4, 4-3
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 4, Marloes Nijhuis 2, Nina ten Broek, Rozanne Voorvelt, Laura van der Graaf, Iris Wolves, Ilse Koolhaas, Simone van de Kraats (op archief foto).


Spanje - Hongarije: 12-12 (SPA wns 15-13) (wedstrijd stond o.l.v. Michiel Zwart)
Periodestanden: 1-3, 6-1, 1-3, 4-5 (3-1).


Stand Europese poule FINA World League:

Spanje 5-11

Rusland 5-9

NEDERLAND 5-6

Hongarije 5-6

Resterend speelschema Nederland in de FINA World League:
Dinsdag 1 mei: Spanje – Nederland

Bron: www.waterplo.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie