Sport in Bosbad

11 juli 2012 om 00:00 Regio

EDERVEEN - Het zeer zonnige, benauwde weer weerhield de dorpsbewoners niet om de jaarlijkse ‘t Eereveense Dag woensdag te bezoeken. Integendeel. Er was ‘s middags en ‘s avonds weer van alles te doen op de Schras en het Marktplein.

Zo was er een markt met 55 kramen met standhouders uit Ederveen en omliggende dorpen. In het marktgebouw was een rommelmarkt, een poppenkastvoorstelling, een rad van fortuin en een verloting.

Ook was er een simultaan dammen met Roel Boomstra, de Nederlands Kampioen en junioren wereldkampioen van 2010. Verder was er kruiwagenhangen, een springkussen en schminken voor de kinderen, plus demonstraties van gymnastiekvereniging Ganoteon en badmintonvereniging Evoba.

LUNTEREN - In het centrum van Lunteren worden op de woensdagen 18 en 25 juli en 1, 8 en 15 augustus de zomermarkten gehouden.

Er staan meer dan 100 kramen en er zijn attracties voor de jeugd in het voetgangersgedeelte van de Dorpsstraat en in het gedeelte tussen de Postweg en Molenpol. Er kan gratis worden geparkeerd (parkeerschuif verplicht). In verband met deze zomermarkten is de Dorpsstraat op de aangegeven locaties en data afgesloten van 11.00 uur tot 22.00 uur.

Door de afsluiting van de Dorpstraat wordt bij eventuele calamiteiten door de hulpdiensten gebruik gemaakt van hun alternatieve route. Dit betekent dat u op deze route die onder andere loopt via de Hertenlaan, Troelstrastraat en Thorbeckestraat vaker een hulpverleningsvoertuig kunt aantreffen dan dat Lunteranen gewend zijn. Omdat het parkeerterrein aan de Molenparkweg tijdens de markten niet bereikbaar is via het Nieuwe Erf wordt tijdens de markten de verkeerssituatie in de Oranjestraat gewijzigd.

LUNTEREN - Het is volgende week extra aantrekkelijk een bezoek te brengen aan Het Bosbad in Lunteren.

In samenwerking met Sportservice Ede houdt het zwembad van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli een Zomersportweek.

Elke dag tussen 14.00 uur en 16.00 uur kan, buiten de entree voor het zwembad, gratis worden meegedaan met een afwisselend sportprogramma.

Op maandag 16 juli staat een pannakooi opgesteld en kan twee tegen twee pannavoetbal worden gespeeld. Dinsdag wordt een beach volleybaltoernooi gehouden.

Afhankelijk van de weersomstandigheden staat woensdag een waterfestijn op het programma. Donderdag is het programma met name afgestemd op de jongere bezoekers met een spelletjesmiddag. Op deze dag wijkt de tijd af van de activiteiten op de andere dagen, namelijk van 15.00 tot 17.00 uur.

De sportweek wordt vrijdag afgesloten met een vier tegen vier mini soccer toernooi.

Meer informatie: Richard van den Broek, via tel. 06-46096906.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie