Ridderverhaal

11 juli 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - In samenwerking met Heidepop en de Stichting Stedenband Ede-Chrudim gaan twee rockbands uit Ede een optreden geven in Chrudim. Donderdag 5 juli vetrokken de zes bandleden van Reventes en Running Downhill naar Tsjechië.

Het jaarlijks terugkerend Yanderov festival is een groots evenement in Chrudim dat door honderden rockliefhebbers bezocht wordt.

Tijdens de Heideweek zal een Chrudimse band een wederbezoek brengen en onder meer optreden in Café 545. Maurits en Rene Hazeleger (Heidepop) zijn samen met Anne Idsinga en Hetty Joosten (Stichting Stedenband) initiatiefnemers van de uitwisseling.

BENNEKOM - Het is inmiddels het zesde boek dat van haar hand verschijnt, en het derde dat speciaal is bedoeld voor hooggevoelige kinderen. Het boek Ridder Zeldenmoed, geschreven door Josina Intrabartolo uit Bennekom, is sinds deze week verkrijgbaar. De tekeningen hebben ook een Bennekomse achtergrond; die zijn gemaakt door illustratrice Dinie de Zeeuw.

Josina Intrabartolo schreef eerder de prentenboeken Langmuts is een held en Langmuts op school. Ook hierbij waren de aansprekende tekeningen van de hand van Dinie de Zeeuw. De boeken bleken een schot in de roos.

Intrabartolo kreeg vaak de vraag of ze een verhaal voor wat oudere hooggevoelige kinderen zou kunnen maken. ,,Voor kinderen vanaf een jaar of zeven/acht is er eigenlijk niets. En voor hen is een kabouter al snel te kinderachtig.”

Reden voor haar om weer achter de laptop te kruipen en een boek voor deze doelgroep te schrijven. De uitkomst is een spannend (maar natuurlijk niet tè spannend) verhaal over een page, Tristan, die leert voor ridder in het kasteel van zijn oom. Tristan is een gevoelige jongen, die door zijn vader vaak Ridder Zeldenmoed wordt genoemd. Maar Tristan laat zijn vader na een spannend avontuur zien dat er niets mis is met gevoelig zijn.

u Meer op www.edestad.nl

Ridder Zeldenmoed - Voor iedereen die dapper genoeg is om zichzelf te zijn. Josina Intrabartolo, tekeningen van Dinie de Zeeuw. 96 pagina’s. ISBN: 978-90-812672-7-4. Verkrijgbaar via www.scrivomedia.nl maar ook via de (internet)boekwinkel. Prijs 14,50 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie