Zomerexpositie kunstenaars PEK in Cultura

11 juli 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Twaalf kunstenaars van PEK exposeren tijdens de zomermaanden in het atrium van Cultura. De tentoonstelling biedt een gevarieerd beeld van werk van Edese kunstenaars. Er zijn zowel schilderijen en tekeningen als ruimtelijk werk en foto´s te zien.

Zonnige schilderijtjes van Karel Loman hangen tegenover doeken van Wilma Terlouw die zinderen van bewegend water. De verstilde kleine schilderijen van Henk Knol vormen bijzondere combinaties met de uitbundige werken van Marian Mijnhardt. Yoke Ferwerda durft het experiment aan door oude borduurwerken een plaats in haar nieuwe schilderijen te geven. Terwijl Katie Klopper steeds meer poëzie in haar werk toelaat, legt Anne Idsinga meer en meer licht en diepte in haar aquarellen.

Ruimtelijk werk van Coby Huibers, waarin natuurlijke verbindingen centraal staan, staat in het atrium opgesteld. Fijne pentekeningen van Jan Vosman worden afgewisseld met karakteristieke portrettekeningen van Mirjam Oskam. Salman Ezzamoury exposeert foto’s uit de serie Manhattan. In de ruimte van kunstuitleen Artlease zijn de grote intense zwart-wit tekeningen van Trijn Romein te zien.

u De expositie is van 6 juli tot en met 20 augustus te zien tijdens de openingstijden van Cultura en de VVV. Molenstraat 45 in Ede. Maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie