‘Febo heeft de lekkerste kroket’

18 juli 2012 om 00:00 Ondernemend

De naam ‘Febo’ staat voor de Ferdinand Bolstraat, waar de eerste Febo in Amsterdam als een banketzaak is begonnen. Men verkocht daar ook kroketten. Zeventig jaar geleden is Febo in die straat gestart en heeft in de loop van de jaren diverse producten aan het assortiment toegevoegd. Vorig jaar nog won Febo de landelijke krokettentest van 100%NL Magazine. Sinds die tijd mag de keten het credo ‘de lekkerste kroket van Nederland’ voeren.

Ondernemer kijkt terug op goed eerste halfjaar EDE - Lennard Borgers opende vorig jaar op 5 december de eerste Febo aan de Grotestraat in Ede.

,,Onze kroket is kwalitatief een hoogwaardig product, dat geldt overigens voor al onze dagelijks vers geproduceerde snacks”, aldus Borgers. ,,Febo heeft van Groningen tot Maastricht 65 vestigingen in Nederland waarvan 60 franchise-vestigingen. Onze vestiging in Ede is er één van en tot nu toe bevalt het mij uitstekend. Zelf heb ik een andere achtergrond, ik kom van oorsprong uit de supermarktwereld maar dit voelt ook goed aan. Vorig jaar was ik op een beurs waar diverse franchiseorganisaties zich presenteerden. Febo was er één van waar ik tijdens de beurs kennis mee maakte en het wederzijdse gevoel was dermate goed dat er al snel vervolggesprekken kwamen.”

Huidige locatie

,,Febo was al bezig zich in Ede te vestigen op de huidige locatie”, vertelt de ondernemer. ,,Ik woon in de omgeving van Ede en ben me gaan verdiepen in het Edese marktgebied. Het maakte een positieve indruk op me. Dat gaf mij het nodige vertrouwen om hier een Febo-vestiging te gaan beginnen. Tot nu toe kan ik zeggen de juiste beslissing te hebben genomen, we zijn nu een half jaar onderweg en we zitten nog duidelijk in de lift.”

,,Werken met het verse product, dat is het mooiste van mijn beroep”, zegt de ondernemer. ,,Alle vestigingen worden meerdere keren per week voorzien van snacks uit de eigen Febo-keuken. Ook is het persoonlijke contact met onze klanten en medewerkers één van de leuke kant van mijn werk. Wij creëren een sfeer binnen het bedrijf welke we als prettig ervaren. We werken met ‘korte lijnen’. In april hebben we, op verzoek van Febo, meegedaan aan de verkiezing ‘beste franchise onderneming van Nederland’. Daarin zijn we tweede geworden, nadat er bij ons de nodige testen bij ons waren afgenomen door ‘mystery shoppers’ en een vakjury. Het ging hier dus om onze eigen vestiging in Ede en ik ben er zeer trots op dat we de tweede plaats hebben behaald. We waren op dat moment nog maar een paar maanden met onze vestiging en ons geweldige team medewerkers bezig in Ede. We hebben dus een goede basis neergezet en dat wordt ook duidelijk uit de juryrapporten. Het smaakt naar meer. Door Febo worden we ook maandelijks gecontroleerd. Vaak krijgen we ook een bezoek van medewerkers van een kwaliteitsbureau. Het is onze specialiteit en uitdaging om dagelijks onze klanten optimaal te bedienen en te laten genieten van onze hoogwaardige kwaliteitsproducten. Dat alles met een glimlach in een mooie schone winkel”, besluit de ondernemer.

Febo

Grotestraat 2a Ede

Tel: 0318-656844

E-mail: febo.ede@kpnmail.nl

Foto:

Het team van de allereerste Edese Febo, aan de Grotestraat in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie