We worden genoemd (2)

28 maart 2018 om 13:18 Lokaal/Column

In column nummer twee meldde ik trots dat we werden genoemd in het regeerakkoord. 'We' dat waren de regio FoodValley met acht gemeenten en we dat was ook de Hoge Veluwe. Dat 'we worden genoemd' kwam van de figuur prof. dr. ir. P. Akkermans. Een typetje van Van Kooten en De Bie. Akkermans werd vaak genoemd, maar daar bleef het in het satirische programma ook bij.

Je moet wel echt wat doen met dat noemen natuurlijk. En dat hebben we in FoodValley ook in gang gezet. Kortgeleden kwam minister Carola Schouten op bezoek. Haar ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ontwikkelt beleid, waar de acht gemeenten en twee provincies van FoodValley veel mee te maken hebben. En nog belangrijker de Wageningen Universiteit, landbouwbedrijven en veel andere ondernemers ook. Dan gaat het over een gezonde leefomgeving voor mens en dier, bewustwording bij u over eten en gezondheid, de aanpak van luchtkwaliteit en wetenschappelijk en ander onderzoek.

De minister bezocht een bedrijf in kalverstalinrichting in Barneveld en zag de laatste innovaties. Ook vanuit het Gelderse Valleiziekenhuis, LTO en foodbedrijven werd ze bijgepraat. Op de kazerneterreinen werd zij geïnformeerd over slimme ICT systemen en nieuwe eiwitten. Ook het World Food Centrum werd besproken.

Zij was onder de indruk durf ik te zeggen. Haar afscheidswoorden waren: 'Kom maar op met jullie voorstellen voor nadere afspraken en geld van het ministerie (dat heet Regiodeal)." We laten het dus niet bij alleen genoemd worden.

René Verhulst

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie