Column EdeStad.nl 'Redelijk Getikt': Slak, kat en hond

18 juli 2012 om 00:00 Nieuws

Onze hond en kat hebben een haat-liefde-verhouding. Soms likt de één het vuil uit de ogen van de ander, of geeft de kat liefdevolle kopjes, waarna vervolgens een keffende hond in paniek raakt als poeslief veel te enthousiast het huis uit wil. Eenmaal buiten kuiert onze kat dicht in de buurt een rondje mee als we onze viervoeter uitlaten.

De route gaat vaak over een verhard paadje tussen het groen door. Hier kijk ik de laatste weken goed uit waar ik mijn voeten neerzet, want bij elke stap loop je de kans op een uitglijer. Naaktslakken hebben immers de neiging het gras te verlaten en ‘vol gas’ de lange oversteek te wagen. Niet slim, want niet elke wandelaar maakt pas op de plaats, met als gevolg een fatale glibberpartij.

Volgens mij slepen slakken zich vooral over het asfalt als het fors geregend heeft. Ze houden van nat. En - zoals u weet - hebben we over gebrek aan water de laatste weken niet te klagen.

Onze hond laat slakken links liggen en volgens mij vindt Dikkie Dik het ook geen lekker hapje. Poes heeft tegenwoordig zelfs haar buik vol van muizen, terwijl er eerst geen dag voorbij ging of ze kwam vrolijk met Ieniemienie in haar bek thuis.

U ziet het...je struikelt over de dieren bij mij in de buurt. Een verre buurvrouw bood ons zelfs nóg een hond aan. Prachtig beest, maar de naam Nuts voorspelt weinig goeds. Misschien dat het een zoete variant op Mars is, maar in de Engelse taal betekent ‘nuts’ kierewiet. Dat durf ik niet aan. Ik neem dat hondje volgende week op vakantie wel mee naar Londen en breng haar waar ze thuishoort. Kunnen de Britten er tureluurs van worden.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie