Braderie Wekerom gaat niet door

25 juli 2012 om 00:00 Regio

WEKEROM - Het bejaardencomité in Wekerom heeft moeten besluiten de braderie op 2 augustus geen doorgang te laten vinden. Rond die datum vinden op en rond dorpshuis De Kastanjehof namelijk werkzaamheden plaats.

Berlage ‘snuiven’ in drie kwartier

HOENDERLOO - De Gelderse gedeputeerde mevrouw J.M.E. Traag, portefeuillehoudster Cultuur en Cultuurhistorie, opende dinsdag de nieuwe Berlagewandeling in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

De Berlagewandeling is een 45 minuten durende wandeling rondom de vijver van Jachthuis Sint Hubertus. Bijzonder aan de wandeling is dat deze is ontworpen door H.P. Berlage als onderdeel van het Gesamtkunstwerk (interieur en exterieur naar het ontwerp van Berlage) Jachthuis Sint Hubertus. Dit is uniek, omdat van Berlage verder geen ontwerpen van landhuis inclusief tuin- en parkaanleg bekend zijn.

De Berlagewandeling begint aan de westkant van Jachthuis Sint Hubertus en voert bezoekers langs alle vijvers van het Jachthuis, precies zoals Berlage het ooit bedoeld heeft. De wandeling is voorzien van borden die onderweg informatie geven over hetgeen er te zien is. Daarnaast kunnen geïnteresseerden door middel van de QR-tags die op de borden staan achtergrondinformatie verkrijgen over Jachthuis Sint Hubertus en zijn omgeving.

Het Park heeft met het aanleggen van deze route rekening gehouden met mensen met een beperking en (groot)ouders met een kinderwagen. De Berlagewandeling is dan ook voor hen geschikt gemaakt.

Tijdens de opening van De Berlagewandeling noemde de heer Seger van Voorst tot Voorst, directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, De Berlagewandeling een hommage aan architect Berlage. ‘De Berlagewandeling doet recht aan het bijzondere verleden van het Park’, aldus Van Voorst tot Voorst. De Berlagewandeling is dagelijks op eigen gelegenheid te wandelen. Kijk voor meer informatie op de website www.hogeveluwe.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie