Ede Noordoost deelnemer 24-uurs Solexrace

25 juli 2012 om 00:00 Regio

Al meer dan honderd teams, uit alle windstreken van Nederland en ook uit het buitenland, hebben zich ingeschreven. Aan de 24-uurs Solexrace doen teams mee die uit drie rijders en één monteur bestaan. Voor het Edese team zijn dat Martien van de Kraats, Gerard van de Kraats en Dylan Mastenbroek. Monteur is Gerard Mastenbroek Het viertal komt Harskamp en Wekerom. ,,De Solex heb ik samen met Gerard Mastenbroek geprepareerd. De start is zaterdagmiddag om vier uur, we eindigen zondagmiddag om vier uur,” aldus Hans van Baalen.

OTTERLO - Bij de 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinter op 4 en 5 augustus is ook een afvaardiging uit de gemeente Ede aanwezig. ,,We doen voor de eerste keer mee. We gaan niet voor de eerste plaats. Voor ons is het belangrijkste dat we de race uitrijden. Het is de kunst 24 uur met de kop er bij te blijven rijden met dat ding,” zegt begeleider en Otterloër Hans van Baalen.

door Jan de Boer

Aan de Solex, bouwjaar 1965, is een stang gemaakt. ,,Verder hebben we de voorvork, trappenas en de achterbrug verzwaard. En in de motor hebben we een vooras ingezet, zodat ie beter trekt. De Solex gaat nu iets harder dan veertig kilometer. Dat mag niet. Er is een tellertje op de Solex gezet, zodat zij de snelheid in de gaten houden. De Solex reed mee met de Waldhoorntocht, toen ging het perfect. Vooraf gaan er nog betere remblokken op. 24 uur testen kan niet.”

Het is zaak in 24 uur zoveel mogelijk kilometers te rijden. Het parcours voert dwars door twee cafés, door een echte stierenstal en ook pontificaal door de feesttent. Ook dit jaar zetten de teams zich weer in voor KiKa (kinderen kankervrij). Voor Solexteam uit Ede Noordoost zorgden Riek de Wit en Etty van Wakeren voor de sponsorgelden.

Foto:

Het team uit ‘Noordoost’ is er klaar voor, doel is de rit uit te rijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie