Zwoele avond met sexy taxibusje

25 juli 2012 om 00:00 Cultuur

OTTERLO - Tijdens de Zwoele Zomeravonden van het Kröller-Müller Museum staat het verhaal centraal: oud en nieuw, bekend en verrassend. In dans, muziek, theater, performances en alles wat daar tussen zit. De tweede festivalavond is zaterdag 28 juli van 15.00 tot 20.30 uur.

Op deze Zwoele Zomeravond draagt Nico Dijkshoorn live voor uit zijn succesvolle audiotour die hij voor het museum maakte. Zo keek je nog nooit naar een middeleeuws stilleven of een werk van Van Gogh. In de kleine ‘expo’ van Knol d’amour leer je alles over ons (nog altijd) meest favoriete avondmaal: de aardappel.

Ook artist-in-residence Gadjo Joe is weer van de partij, met een nieuwe verhalentour, dit keer begeleid door de Mexicaanse multi-instrumentalist Luiz Marques.

Muziek en film vormen de hoofdingrediënten voor ‘There Must Be Some Way Out Of Here’ een multimediaproject van Hanneke de Jong en Jonas de Witte, met live ondersteuning van vier jonge musici. Meer muziek is er van de Amerikaanse singer-songwriter Otis Gibbs, Renée en Eefje de Visser. Zij zorgt ze met haar poëtische liedjes voor de muzikale afsluiting van de avond. Op het veld vinden bezoekers de wonderlijke ‘hoofdsculpturen’ van het Instamatic Atelier van Rob Sweere. TV Wartburg vertoont (animatie-)filmpjes van studenten van ArtEZ in combinatie met ouderwetse computerspellen en een portie popcorn. Als je zelf eens een animatiefilmpje wilt maken, kan dat ook. De Meganimator rijdt door de beeldentuin en biedt alle mogelijkheden voor een creatief verslag van de avond. Tenslotte zorgt Delinus met zijn nieuwe, milieuvriendelijke aanwinst Suzie voor het vervoer tussen de locaties. Dit sexy taxibusje (geïnspireerd door de beeldentuin!) rijdt je naar de dansperformance van Komma4 of naar het evenemententerrein, waar acteurs Jasper Boeke en Helge Slikker een prachtige, muzikale vertelling brengen over twee mannen met een missie. De activiteiten zijn gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum (combikaartje volwassenen 16,40 euro, kinderen 8,20 euro, Museumkaart geldig voor museum, niet voor het Park). Om tijd bij de ingang te besparen kunt u uw combikaartje alvast online kopen via www.hogeveluwe.nl . Meer informatie op de website www.kmm.nl.

Op zaterdag 11 augustus volgt nog een Zwoele Zomer Kindermiddag, voor het hele gezin (van 11.00 tot 16.30 uur).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie