‘Tankslag in het Park’ in Museumpark Harskamp

25 juli 2012 om 00:00 Cultuur

HARSKAMP - Medewerkers van Museumpark Harskamp aan de Otterloseweg in Harskamp houden zaterdag 28 juli van 10.00 uur tot 20.00 uur het Museumpark Zomerfestival. Dit jaar wordt het een slagveld, want het thema is ‘Tankslag in het Park’.

Tijdens het zomerfestival van Museumpark Harskamp rijden de hele dag radiografisch bestuurde tank over het terrein. Deze tanks kunnen bijna alles wat echte tanks ook kunnen. Op veler verzoek is de schietsimulator weer terug. Elke volwassen bezoeker kan proberen om met scherpe munitie de roos te raken. Voor de kleine bezoekers wordt weer een groot springkussen neergezet. Uiteraard ontbreken de militaire voertuigen niet en het stoomtreintje rijdt over een vernieuwd en groter traject zijn rondjes door het Museumpark. Ook de populaire 3-tonner is present. Wilt u meerijden? Wees er dan vroeg bij, want de belangstelling is groot. Voor wie meer interesse heeft in militaire geschiedenis: de tentoonstelling ‘Uit het depot van het museum’ is voor het eerst te bezoeken.

Deze tentoonstelling laat voorwerpen uit het depot zien die normaal gesproken nooit tentoon worden gesteld. Bovendien zijn alle vier de musea in het Museumpark tijdens het zomerfestival te bezoeken. Voor de muzikale omlijsting zorgt de bekende Harskamper accordeonist Henk Voorthuizen. De toegang tot het park bedraagt drie euro per persoon. Voor jongeren tot 18 jaar is de prijs 1,50 euro, terwijl kinderen gratis naar binnen kunnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie