Ouderen werken samen aan vallen voorkomen
Ouderen werken samen aan vallen voorkomen Veiligheid.nl

Medisch Centrum Veluwse Poort start met het voorkomen van vallen!

28 maart 2018 om 10:34 lokaal Deel je nieuws

Steeds meer ouderen nemen zelf de verantwoordelijkheid om actief en gezond ouder te worden. Vanuit Medisch Centrum Veluwse Poort slaan alle praktijken de handen ineen om dit te ondersteunen waar we kunnen. Een belangrijk onderdeel van gezond en fit ouder worden is het voorkomen van vallen. Belangrijkste oorzaken voor het vallen zijn: moeite met lopen en bewegen, te weinig bewegen, angst om te vallen, duizeligheid, verminderd zicht, klachten aan de voeten, gebruik van bepaalde medicijnen en onveilige situaties in huis. Daarom werkt Medisch Centrum Veluwse Poort in een volledige multidisciplinaire setting om het probleem aan te pakken. Betrokken behandelaars zijn: huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, podotherapeuten en thuiszorg.

Iedereen kan zich aanmelden voor een screening of uitgebreid onderzoek. Aan de hand van het uitgebreide onderzoek wordt bepaald welke disciplines nodig zijn. Bij voorkeur worden ouderen met een verhoogd valrisico multidisciplinair onderzocht en behandeld, maar ook fitte ouderen kunnen zich aanmelden voor (onderdelen van) valpreventie.

Voor patiënten die niet (aanvullend) verzekerd zijn worden het onderzoek en de behandelingen in de meeste gevallen vergoed met subsidie dat het project toegekend heeft gekregen. De subsidie is te danken aan Stichting Schoonheim.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Fysiopraktijk Veluwse Poort (0318-651052), Ergotherapie Ede (0318-256228), Podotherapie Rondom (088-1180500) of bij uw huisartsenpraktijk in Medisch Centrum Veluwse Poort. Voor vragen over subsidie kunt u contact opnemen met Fysiopraktijk Veluwse Poort.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie