Dag struinen door de natuur van Planken Wambuis

26 juli 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Unieke beleving door de mooiste delen van de Veluwe naar plekken die normaal niet toegankelijk zijn. Wandel mee met de boswachter door de natuur van Planken Wambuis, tussen Ede en Otterlo.

Een hele dag struinen door oude bossen, stuifzand, heide en graasweides. Volg het spoor van de dieren via wildpaden. Geniet van de rust, het afwisselende landschap en de vergezichten. Ontvangst met koffie en kruidkoek van boswachters vrouw, onderweg een heerlijke lunch op een prachtige plek.

Beleef het mee bij Natuurmonumenten op zaterdag 11 augustus, van 10.00 uur tot 17.00 uur. Deelname kost €30,00 voor leden van Natuurmonumenten en €37,50 voor niet-leden. Let op: reserveer van te voren uw deelname. In verband met de te verwachten grote belangstelling kunnen alleen mensen die zich van te voren hebben aangemeld deelnemen.

Dit kan via www.natuurmonumenten.nl

Wildpaden en wildkansel

Struinen via wildpaden op zoek naar de 'Big Five' van Planken Wambuis. Op zoek naar de grote zoogdieren. Sporen van wilde zwijnen. Een knabbel van edelhert of ree. En niet te vergeten de rustplekken van deze dieren en waarom deze zo belangrijk zijn. Ook wordt een bezoek gebracht aan de aangrenzende wildkansel in Ede. Hier schuift de collega boswachter aan en hoort u van alles over het beheer van edelherten bij Natuurmonumenten. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere dieren die hier leven. De veldleeuwerik die vrolijk 'twittert' hoog in de lucht, de raaf die zich mogelijk laat horen, of een hagedis die je pad kruist? Laat je verrassen.

Bos, hei en vergezichten

Genieten van het glooiende landschap, met onder gestoven bos door stuifzand, uitgestrekte heidevelden en vergezichten. Ervaar de klimaatverschillen van deze verschillende landschappen: de temperatuur, de zon en de wind. Ruik het land en beklim de stuifduinen. Wandel door majestueuze oude beukenlanen van weleer, een stukje landgoedkarakter van vroeger. Hoe ouder de beuken, hoe meer deze bomen tot leven komen. De boswachter vertelt erover. Ook over de oude eikenhakhoutbossen. En niet te vergeten de graasweides van De Mossel.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie