Actualisatie bestseller 'Straatnamen in Bennekom'

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Historische Vereniging Oud-Bennekom komt met een actualisatie van het boekje 'Straatnamen in Bennekom'. Het boekje werd in 2004 uitgegeven en bleek een bestseller met bijna ruim 1.400 verkochte exemplaren. Omdat sindsdien er in Bennekom straten en pleinen zijn bijgekomen, stelt de vereniging nu digitale aanvullingen beschikbaar.

In 1998 hield Henk Gijsbertsen een lezing over de herkomst of betekenis van een aantal straatnamen in Bennekom. Dit leidde tot diverse artikelen in verenigingsblad De Kostersteen en uiteindelijk tot het boekje. In 2004 werden er 1.500 exemplaren gedrukt en in de verkoop gebracht. Inmiddels is de voorraad geslonken tot 72 exemplaren en zijn er honderden boekjes in omloop gebracht. ,,Henk Gijsbertsen, erelid van de vereniging sinds 19 februari 1998, schreef dus een bestseller!'', aldus Dolf van Kampen, voorzitter van Oud-Bennekom.

In De Kostersteen zijn inmiddels twee aanvullingen voor het boekje gepubliceerd. Om niet-leden ook in staat te stellen hun boekje te actualiseren, zijn de aanvulling digitaal beschikbaar via www.oudbennekom.nl. Lid worden van de vereniging kan natuurlijk ook. Een gezinslidmaatschap kost 16 euro per jaar. De laatste exemplaren van het boekje 'Straatnamen in Bennekom' zijn onder meer te koop bij boekhandel Novita en het Kijk- en Luistermuseum in Bennekom.

foto:

Henk Gijsbertsen met zijn boekje.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie