Natuurfietstocht over Goudsberg en Ginkelse Heide

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De KNNV afdeling Wageningen houdt donderdag 16 augustus een natuurfietstocht naar de Goudsberg en Ginkelse heide onder leiding van Leny Huitzing (tel. 0317-417943) van 9.30 tot 12.00 uur.

De fietstocht voert langs de Doesburgerbuurt en door het Lunterense Buurtbos naar de Goudsberg en de Ginkelse heide. Bij de Goudsberg gaat de noord-zuid verlopende stuwwal Wageningen-Lunteren over in de oost-west strekkende stuwwal Oud Reemst. Daardoor heb je vanaf de Goudsberg een mooi uitzicht op het noordelijke deel van de Gelderse Vallei. Vlakbij is een monument dat het middelpunt van Nederland markeert.

,,Zo mogelijk brengen we een bezoek aan het Pinetum De Dennenhorst, Boslaan 87 in Lunteren. Terug fietsen we over de Hessenweg naar de Ginkelse heide die hopelijk dan mooi bloeit. Vandaar terug naar het NS-station.''

Verzamelen is om 09.30 aan de noordzijde van het NS station Ede-Wageningen. ,,We proberen daar om 12.00 terug te zijn maar dat kan wat later worden. Wie zeker wil weten of de tocht ook bij slecht weer doorgaat, wordt aangeraden zich op te geven: tel. 0317-417943 of lenyhuitzing@planet.nl. Bij slecht weer word je dan gebeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie