Etsdemonstraties van Guus Kuit

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Eind vijftiende eeuw werd het etsen uitgevonden door een Oostenrijkse wapensmid. Bij het etsen maakt men een tekening in een metaalplaat. De getekende krasjes worden hierna gevuld met een stijve inkt. Met een pers wordt de tekening onder hoge druk overgebracht op het papier. In de loop der eeuwen veroverde het etsen een vaste plaats binnen de kunstwereld. Deze tijdrovende, veel technische vaardigheden vragende, techniek staat de laatste jaren wat minder in de belangstelling bij kunstenaar en kunstpubliek.

De Harskamper etser Guus Kuit wil het etsen weer op de kaart zetten. Gedurende de maand augustus geeft hij op vier woensdagmiddagen demonstraties in zijn atelier. In een half uur drukt hij een ets af, vertelt het een en ander over de techniek en wordt de afdruk ingelijst.

Op de woensdagen 1, 8, 15 en 22 augustus is het atelier van Kuit geopend tussen 14.00 en 17.00 uur. Het bevindt zich op Molenweg 109 te Harskamp en is te bereiken via Galerie Zuid. De toegang is vrij. Bekijk voor meer informatie de website van de galerie. (www.galeriezuid.nl)

foto:

Etsdemonstraties van Guus Kuit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie