Afbeelding
Henny Jansen

Goedkoper met Syntus-bus naar Ede

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Gezinnen kunnen vanaf dinsdg goedkoper met de bus naar de stad. Syntus start hiervoor een proef met online tickets voor winkelend publiek. ,,We willen hiermee vooral insteken op gemak; één ticket voor het hele gezin tegen een vaste prijs voor een retourreis naar het centrum van Ede'', aldus marketeer Rick Hartgers.

Het winkelkaartje is verkrijgbaar via www.ervaarhetov.nl. Via deze actiesite kan het winkelend publiek het ticket al thuis voorafgaand aan de reis aanschaffen. Bij succes overweegt het vervoerbedrijf het ticket ook door de chauffeurs in de bussen te gaan verkopen. Het kaartje is geldig op koopavonden (donderdag), zaterdag en zondag en kost vijf euro voor een retourreis. Met het kaartje kunnen twee volwassenen en drie kinderen (tot 16 jaar) samen reizen. De proef loopt vanaf heden tot en met 6 januari 2013.

Syntus wil met deze actie de strijd aangaan tegen de steeds hoger wordende parkeerkosten in Ede. Een dagkaart parkeren in het centrum van Ede kost tien euro (bron www.parkeerlijn.nl). Voor korte parkeertijden wordt meestal 1,50 euro per uur gerekend. De kosten van busreis zijn dus al snel lager dan de parkeerkosten. Bovendien is het winkelkaartje geldig op alle stadsbussen vanuit de Edese wijken én ook de streekbussen die omliggende plaatsen Wageningen, Veenendaal, Veenendaal De Klomp en Wekerom en Otterlo met Ede verbinden. Alle voorwaarden van dit winkelkaartje staat op www.ervaarhetov.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie