‘Carwrappen is de nieuwe trend’

15 augustus 2012 om 00:00 Ondernemend

De zelfstandige zonder personeel (zzp’er) heeft zich sinds een jaar bekwaamd in het ‘inpakken’ van auto’s. ,,Carwrappen heeft veel voordelen en wordt steeds meer gedaan.”

OTTERLO - Een complete make-over, maar dan van een auto, bestelwagen, motor of boot. ,,Het carwrappen dat wij doen is een vak apart en moet perfect gebeuren”, lacht Henry van Beek uit Otterlo.

,,Voorheen werkte ik bij een bedrijf in de buurt, maar inmiddels bevalt het leven als zzp-er me prima. Ik heb meer vrijheid en kan mijn eigen koers varen”, zegt de Otterloër. Hij begon zijn eigen onderneming met de website www.inbouwnederland.nl. ,,Dat is de eerste tak van ons bedrijf waarbij we onder meer carkits, alarmsystemen en systemen voor ritregistratie inbouwen”, zegt Henry. Op een beurs in Arnhem kwam hij een jaar geleden echter op een idee om het bedrijf verder uit te breiden.

,,Het inpakken van auto’s, carwrappen, is de laatste jaren in opkomst. Het is de nieuwste trend in de autowereld. In plaats van het overspuiten van een auto, kunnen wij ‘m inpakken in folie, daar komt het eigenlijk op neer. Voordelen hiervan zijn dat de auto altijd weer kan worden teruggebracht in de originele staat, maar ook dat het vele malen goedkoper is. De auto kan worden ingepakt in verschillende soorten folie, met de uitstraling van bijvoorbeeld carbon, leer of hout. Bovendien is deze uv-werend en krasbestendig”, legt Henry uit. ,,Het leuke is dat je als klant precies kunt bepalen hoe je auto eruit komt te zien, bovendien geven wij er zelf advies bij. Nadat de klant een keuze heeft gemaakt demonteren wij de delen van de auto om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. Mijn vrouw Petra vindt het bijvoorbeeld erg leuk om de emblemen ook te wrappen. Het geeft het geheel een nieuwe en vooral betere uitstraling.”

Op locatie

Het carwrappen kan volgens Henry ook prima voor bedrijfswagens. ,,Dat zien we de laatste tijd steeds vaker. Bovendien kunnen we dan direct carkits en alarmsystemen inbouwen. We werken op locatie en kunnen ook ‘s avonds en op zaterdag. De bedrijfswagens hoeven dus niet stilgezet te worden. Ook werken we met ophaalservice waardoor we de auto op kunnen halen bij de particulier of ondernemer. In principe werken we door heel Nederland. Dat komt omdat wij samenwerken met diverse zzp’ers in heel Nederland waarbij we elkaar klussen in gunnen.

Beveiliging

Buiten het inpakken van auto’s richt de Otterloër zich nog steeds op de beveiliging van auto’s. ,,Steeds vaker breken criminelen een dienstauto open en halen er bijvoorbeeld gereedschappen uit. Wij bouwen er extra sloten in waardoor de deur geblokkeerd wordt. Ook verzekeringstechnisch is dit voor bedrijven interessant”, zegt Henry. ,,Maar ook inbraakwerendfolie, dat we vanuit de binnenkant op de autoruit aanbrengen, werkt tegen auto-inbraken. Maar ook een led-lampje van een alarmsysteem schrik inbrekers af.”

Henry van Beek

Tel. 06-54246174

www.inbouwnederland.nl

www.carwrapnederland.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie