Reinier van den Berg

15 augustus 2012 om 00:00 Regio

OTTERLO - De Arnhemse rechter heeft de zaak tegen een 20-jarige man uit Otterlo, die zijn moeder mishandelde, uitgesteld. De man wordt verdacht van huiselijk geweld op 2 maart. Hij was kwaad geworden nadat zijn computer was vastgelopen. Daarop moest zijn 48-jarige moeder het ontgelden. Hij zou haar hebben geslagen en bij de keel gegrepen. De rechter wil eerst een rapport van de reclassering, maar de 20-jarige is daar nog niet geweest. Omdat hij in het buitenland zat, heeft hij de oproep gemist. (APA)

BENNEKOM - Dit jaar viert de Vlegeldrive haar derde lustrum. Op woensdag 22 augustus wordt door de Bennekomse Bridgeclub alweer de vijftiende vlegeldrive gehouden.

Er wordt in drie lijnen gespeeld om de wisseltrofee, een beeldje gemaakt door de vorig jaar overleden Bennekomse kunstenaar en bridge liefhebber Adri de Waard. Door de indeling naar speelsterkte kunnen ook beginnende bridgers de vlegeldrive winnen. De aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur (inschrijven van 18:45 tot 19:15 uur). De kosten bedragen negen euro per paar.

Aanmelding via E-mail: vlegeldrive@planet.nl onder vermelding van naam, adres, telefoon, bondsnummer en speelsterkte. En voor wie wil leren bridgen start de Bennekomse Bridgeclub 20 september een beginnerscursus. Voor meer informatie bel of mail Huub Tummers (T: 0317-415142, E: h.tummers@upcmail.nl of kijk op de website www.netmail.nl/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.nbbportal.nl/7027.

BENNEKOM - Bij de voetbalvereniging Bennekom wordt vrijdag 17 augustus een bingo-avond gehouden, waarbij grote prijzen zijn te verdienen. Het clubhuis is open vanaf 19.00 uur en het eerste kopje koffie is gratis. De aanvang is om 20.00 uur.

OTTERLO - De natuurwerkgroep Otterlo van het IVN afdeling Ede houdt zaterdag 18 augustus weer een publiekswandeling. De start is om 14.00 uur vanaf Carnegie Cottage aan de Onderlangs 35 in Otterlo. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens de excursie zal er veel aandacht zijn voor de vele insecten die nu profiteren van de paarsgekleurde heide en het warme zand. Naast de vele vlinders zal ook stilgestaan worden bij het leven van de vele andere insecten in het gebied. Er komen verschillende bijzondere soorten voor waaronder de blauwvleugelsprinkhaan. Deelname is gratis en vooraanmelding is niet nodig. De gidsen zijn Wiebe Verbaan en Dick van Houwelingen. Meer info op tel. 0318-611947 en 0318-591531.

LUNTEREN - Inwoners en vakantiegasten zijn donderdag 16 augustus om 19.30 uur welkom in de evangelisatietent aan de Bisschopweg tussen nummers 35 en 37. De bekende weerman Reinier van den Berg komt deze avond spreken om 20.00 uur. Hij heeft als thema gekozen: Made in Heaven.

,,Het gaat over deze rationele tijd waarin we alles met onze kennis en wetenschap willen verklaren en doorgronden, maar dat we zeker mogen en kunnen weten dat de Heere God de Schepper is van alles wat we in het heelal en in de natuur kunnen tegenkomen”, zegt de organisatie. ,,Je zou kunnen zeggen dat er dus Made in Heaven op staat geschreven.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie