‘Bronzen Gal’ onthaald in Den Bosch en Den Haag

15 augustus 2012 om 00:00 Voorpagina

EDE/DEN BOSCH - Trots staat Harskamper Edward Gal (vijfde van links) op het podium in Den Bosch. De ruiter behoorde tot de groep olympiërs die maandagmiddag per trein op Nederlandse bodem terugkeerde.

Het centrum van Den Bosch kleurde maandag compleet oranje. De sporters werden er op het Stationsplein door een massa van zo’n 12.000 mensen onthaald.

Gal deed met zijn paard Undercover mee aan zowel de landenwedstrijd als de individuele wedstrijd. Donderdag, tijdens de individuele kür, behaalde de Harskamper een knappe negende plaats (lees verder op pagina 51). De dinsdag daarvoor beleefde Gal echter zijn sportieve hoogtepunt op de Spelen. In de landenwedstrijd greep hij met Nederland een bronzen medaille.

Na de aankomst in Den Bosch was er dinsdag wederom een feestje voor Gal. Alle sporters die eremetaal in de wachten wisten te slepen kregen een speciale huldiging in Den Haag. In de Ridderzaal werden ze, in aanwezigheid van politici, coaches, familie en vrienden in het zonnetje gezet door premier Mark Rutte en minister Edith Schippers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie