Kremers vraagt hulp ondernemers

15 augustus 2012 om 00:00 Voorpagina

De nieuwe versie van het plan moet een beter en actueler beeld geven van waar Ede de komende jaren in economisch opzicht op inzet. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om de ontwikkeling van bedrijventerreinen, maar ook over welke beroepssector volgens Ede belangrijk is voor de toekomst.

EDE - Wethouder Roel Kremers wil intensief in gesprek met het bedrijfsleven over het economische beleid van de gemeente Ede. Aanleiding is de actualisatie van de kadernota ‘economisch beleid’ uit 2003, waar Ede momenteel mee bezig is.

door Boy Imminck

Verouderd

,,De vorige versie is verouderd en voldoet niet geheel meer aan deze tijd”, vindt wethouder Kremers. ,,De economie is in de afgelopen jaren drastisch veranderd. Maar ook staan enkele belangrijke punten nog niet in die versie vermeld. Neem bijvoorbeeld onze plannen rondom de werkgelegenheid in de Food Valley.”

Momenteel werkt Kremers aan een plan van aanpak voor de nieuwe nota. ,,Ik vind het heel belangrijk dat er door ondernemers, organisaties en verenigingen wordt meegedacht. Zo krijgen we de meeste goede ideeën voor de toekomst en voorkomen we dat we iemand passeren of vergeten”, zegt Kremers die tijdens de eerstvolgende commissievergadering Algemene Zaken gaat pleiten voor een blijvende brede discussie.

,,Ik wil in eerste instantie van de gemeenteraad horen hoe breed we de gesprekken met het bedrijfsleven moeten trekken. Daarna gaan we daadwerkelijk in gesprek. Hoe weet ik nog niet, maar wellicht komen er enkele bijeenkomsten op zaterdagen. Ook wil ik gebruik maken van de sociale media.”

Kremers wil het nieuwe economische plan voor Ede in januari aan de raad voorleggen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie