Vincent de Vries geeft concert

15 augustus 2012 om 00:00 Cultuur

De Vries (1969) deed op 10-jarige leeftijd toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en kreeg vervolgens een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianiste Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde hij hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter.

Organist uit Zuid Korea in Oude Kerk EDE - Organist Vincent de Vries uit Seoul (Zuid Korea) geeft woensdagavond 22 augustus om 20.15 uur een concert in de Oude Kerk. Het is het achtste concert in de zomerserie gehouden. De toegang kost 7 euro per persoon.

Na zijn examen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd hij in staat gesteld met een studiebeurs aan de Bowling Green State University (Ohio) te studeren voor de titel ‘Master of Music’. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het performance certificate. Na het behalen van de Doctorstitel aan de University of Texas at Austin werd Vincent de Vries Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University in Texas.

In 2010 volgde zijn benoeming tot ‘Professor of Piano and Collaborative Piano’ aan de Yonsei University in Seoul, één van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd De Vries door de Société Académique te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.

Op het programma staan werken van Feike Asma (Fantasie over “Wees gegroet, gij eersteling der dagen” en Koraalbewerking Psalm 138), Johann Sebastian Bach (Sicilienne, Prelude en Fuga), Joseph-Hector Fiocco (Adagio) Alexandre Guilmant (Choral en Scherzo Symphonique), Max Reger (Melodia) en Hendrik Andriessen (Toccata).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie