Column 'Redelijk getikt': Muziekfeest

15 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

Lieveling. Jij denkt maar dat je alles mag van mij. Laat me nooit alleen. Komt er dan voor mij ook een dag. Samen op het strand. Ik mis je. Leef je droom. In ons café.

Als u denkt dat dit onsamenhangende zinnetjes zijn dan heeft u ongelijk. Want het zijn de titels van de liedjes waarmee Frans Duijts ons vrijdag komt plezieren tijdens de openingsavond van de Heideweek. De André Hazes van deze tijd zingt het levenslied en ik zal vermoedelijk een traantje wegpinken.

Iemand die deze avond ook in z’n moerstaal zingt, is Wouter Vink. De Arnhemmer geeft les aan het Edese Marnix College en gooide hoge ogen bij The Voice of Holland op tv. Hij zal vermoedelijk ‘Alles’ geven, omdat er vast en zeker leerlingen op de eerste rij staan in het publiek.

Het is veel muziek dat de klok slaat tijdens de paarse feestweek. Logisch. En dit keer wordt het marktplein goed benut om deze artiesten van formaat de ruimte te geven. Of toch niet? Nota bene Chris Hordijk - de nummer twee van The Voice of Holland - zingt tijdens de afsluitingsavond op het Museumplein. En dat tijdens de laatste songs die dan weer van het marktpleinpodium komen. Als de wind maar goed staat... Want daar staat dan de band Kane te rocken.

‘Let it all just rain down on me...’ zingt frontman Dinand Woeshoff. Echte regendruppels op het podium, zoals tijdens een TMF-concert voegde een dimensie toe. Laten we hopen dat de Heideweek het vooral droog houdt. Alhoewel...een zomers buitje kan geen kwaad. Hoe dan ook, feest zal en moet het worden. Met goede muziek. Van smartlap tot metal. Heideweek olé olé olé!

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie