‘Alles onder één dak’ bij Van Huigenbos

22 augustus 2012 om 00:00 Ondernemend

Van Huigenbos bedrijfskleding is sinds begin juni gevestigd in het gloednieuwe pand op de hoek van de Lorenzstraat met de Frankeneng in Ede. Wie het pand betreedt kijk zijn of haar ogen uit. Het assortiment in bedrijfskleding is enorm. ,,Op de oude locatie, niet zover hier vandaan, liep het goed. We zijn dusdanig uit ons jasje gegroeid dat we wel moesten uitbreiden”, zegt Gert van Huigenbos. Samen met zijn zoon werkte hij eerst bij bouwcentrum ‘t Kachelhuus Gijs Verschuur. ,,Een kleine vijf jaar geleden vatte we het plan op om voor onszelf te beginnen. We richtten ons vanaf het begin op bedrijfskleding, maar ook persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Hierbij valt te denken aan mondkapjes en valhelmen voor in onder meer de bouw. Bovendien hebben we ook verschillende merken werkschoenen. Standaard hebben we verschillende paren op voorraad.”

EDE - Nog geen vijf jaar na de oprichting van hun eigen bedrijf, vonden vader Gert en zoon Hendri van Huigenbos het tijd voor een fikse uitbreiding. Het werd zelfs een verhuizing naar een heel nieuw pand aan de Lorenzstraat in Ede. ,,Het gaat hier hartstikke goed”, beamen de twee ondernemers.

Inmiddels is het bedrijf in vrijwel alle bedrijfskleding gespecialiseerd. Gert: ,,Zo hebben we Poco-kleding, speciaal voor de horeca. Die kleding leveren we bijvoorbeeld aan de cateraars van de provincies Gelderland en Utrecht. Bovendien leveren we sportkleding aan elftallen voor bijvoorbeeld bedrijfscompetities.” Ook levert de Edese onderneming kleding aan bijvoorbeeld zorginstellingen, ziekenhuizen en apotheken. Volgens zoon Hendri is het een ,,enorm voordeel” dat zijn bedrijf vrijwel elke wens van een klant kan inwilligen. ,,Je kunt het zo gek niet bedenken, of we kunnen het leveren. Niet alleen kleine, maar ook grote partijen”, zegt hij. ,,We kunnen namelijk ook kleding vermaken, repareren en wassen. Wil de klant een witte blouse met blauwe knopen, maar zitten er zwarte op? Dan bestellen wij blauwe knopen en maken we ze er zelf op.” Vader Gert vult aan: ,,Omdat wij al deze disciplines onder één dak hebben, kunnen we ook de levertijd verkorten. We zijn minder afhankelijk van andere bedrijven of leveranciers. Mocht er soms toch iets mis gaan, dan is het een zaak van communiceren om dit zo goed mogelijk op te lossen.”

De verhuizing naar een groter pand het het bedrijf van de twee ondernemers goed gedaan, zo merken ze. ,,Voordat de bouwtekeningen klaar waren, hadden we het bouwbedrijf al laten weten dat we erg veel interesse hadden in de kavel op de hoek van de Lorenzstraat. Het is een voor ons prachtige locatie met bouwmarkten in de buurt. Maar we zijn ook een stuk zichtbaarder vanaf de weg en zelfs het spoor.” Slechts iets meer dan de helft van het nieuwe pand wordt gebruikt voor de showroom en het magazijn. De bovenverdieping staat leeg. ,,Die ruimte, van zo’n 425 vierkante meter, willen we graag verhuren. Er zit een mooie keuken in en de verdieping heeft een eigen ingang. Bovendien is er ruime parkeergelegenheid voor de deur en is ook hier de zichtbaarheid een groot pluspunt.”

Van Huigenbos Bedrijfskleding

Lorentzstraat 2-1

Tel. 0318-641443

info@huigenbosbedrijfskleding.nl

www.huigenbosbedrijfskleding.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie