Uitbouw De Spil voor jeugdhonk

22 augustus 2012 om 00:00 Voorpagina

HARSKAMP - Het gemeentebestuur stelt 633.500 euro beschikbaar voor een uitbouw van dorpshuis De Spil aan de Molenweg. Dit geld wordt besteed aan nieuwbouw van een jeugdhonk en een peuterspeelzaal/kinderdagverblijf aan de achterkant van het gebouw. Bovendien wordt de bergruimte vergroot.

Dit maakt het college mogelijk door te schuiven met budgetten. Zo zal het buurthuis dat gepland is op het Nieuwe Landgoed iets kleiner uit en kan de gemeente putten uit subsidie voor alcoholmatiging bij de jeugd. Ook de huurinkomsten van de peuterspeelzaal dragen bij aan de financiering.

,,Het sluit aan bij de aanpak van de drankketen’’, licht wethouder Marije Eleveld toe. ,,Als alternatief bieden we jongeren een plek in De Spil. Hier is een jongerenwerker al actief en bestaat er reeds een maandelijkse disco-avond, maar we willen graag een eigen plek voor de jeugd, die ze zelf in kunnen richten. Dan is de kans op succes ook groter. Ze moeten op termijn de bijdrage van een jongerenwerker overbodig maken.’’

Het plan is in het voorjaar van 2012 besproken met bestuur en gebruikers van De Spil. De gemeente wil met deze verbouwing komen tot een dekkend aanbod van peuterspeelzalen over heel Ede, zodat kinderen met een taalachterstand extra aandacht kunnen krijgen. Met BijdeHandjes heeft de gemeente nu afgesproken dat zij een gecombineerde peuterspeelzaal/kinderdagverblijf start in de nieuwbouw van De Spil. Deze organisatie is reeds actief in Harskamp met een klein kinderdagverblijf in de Stolpe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie