Woonstarter Event Ede wijst starter op mogelijkheden

29 augustus 2012 om 00:00 Ondernemend

Een belangrijke reden om dit Woonstarter Event te organiseren is het mogelijk maken van de starterslening door de gemeente Ede. Dit creëert mogelijkheden voor starters die wellicht voor 1 juli 2012 niet konden slagen op de woningmarkt. Daarnaast wordt de regelgeving voor het verstrekken van hypotheken op 1 januari 2013 verder aangescherpt en wordt het voor starters nog lastiger om een hypotheek te krijgen. Met andere woorden: nu zijn er mogelijkheden die er misschien straks niet meer zijn.

EDE - Verhage van Grootheest Makelaardij houdt zaterdag 1 september, in samenwerking met De Hypotheekshop Ede, Van Putten van Apeldoorn Notarissen, Karwei en Woningcoöperatie Woonstede het Woonstarter Event Ede.

Meedenken

Deze manifestatie is gericht op starters op de koopwoningmarkt. ,,De deelnemende bedrijven willen graag meedenken met deze jongeren’’, aldus Bert Westland, makelaar bij Verhage van Grootheest Makelaardij.

Compleet verhaal

,,Juist in deze markt is het goed om de mogelijkheden op te zoeken en samen te werken. Wij zijn dan ook blij dat marktpartijen als De Hypotheekshop, Woonstede, Van Putten van Apeldoorn Notarissen en Karwei enthousiast reageerden op ons initiatief. Zo kunnen wij de koper op één dag een compleet verhaal vertellen.”

Starters zijn welkom bij Verhage van Grootheest Makelaardij aan de Brouwerstraat 13a, Ede (naast de Mediamarkt).

Kijken zonder afspraak

Verder stellen onze opdrachtgevers hun woning open voor belangstellenden. Een flink deel van de woningen die in aanmerking komen voor de starterslening (kijk op svn.nl) zijn vrijblijvend en zonder het maken van een afspraak op 1 september van 10.00 tot 12.00 te bezichtigen.

Woningruil

,,Wij nodigen ook nadrukkelijk belangstellenden uit die eventueel een gezinswoning nog te koop hebben maar die best zouden willen inruilen met een appartement. Juist deze dag is uitermate geschikt om partijen met elkaar in contact te brengen. Met die informatie kunnen wij voor alle partijen mogelijkheden creëren’’, aldus Bert Westland.

,,Als mensen in de anonimiteit blijven is het moeilijk om een woningruil tot stand te brengen. Juist het in kaart brengen van specifieke woonwensen is noodzakelijk om de match te maken.’’

Aankoop advisering

Het kan natuurlijk ook zijn dat een starter een woning op het oog heeft die niet bij Verhage van Grootheest Makelaardij te koop staat. Wat dan? Bert Westland: ,,Ook die starters zijn meer dan welkom. Speciaal voor hen hebben wij de actie ,,Woonstarter Event-deal.”

Meer informatie: mailen naar info@verhage.nl

Foto:

Bert Westland: ,,Juist deze dag is uitermate geschikt om partijen met elkaar in contact te brengen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie