Hardlopers halen ruim twee ton op

29 augustus 2012 om 00:00 Achtergrond

Dat bedrag is echter nog niet definitief. ,,Er komt nog altijd geld bij omdat Edenaren besluiten de lopers nog steeds te belonen voor hun prestaties.”

EDE - Onder grote belangstelling werd afgelopen weekend veel hardgelopen in en rond Ede. Zo’n duizend deelnemers deden mee aan Run for KiKa. Het hardloopevenement was bedoeld om geld op te halen in de strijd tegen kinderkanker. ,,In totaal staat de teller nu op ongeveer 210.000 euro”, meldt de organisatie.

Naast de Run for KiKa, die bestond uit een vijf en tien kilometer loop, waren er meer afstanden. ,,De kleintjes mochten meedoen aan de Kidsrun van één kilometer. In het begin waren er nog niet veel deelnemers voor deze drie afstanden, maar uiteindelijk is het best goed gekomen en kijken we er als organisatie tevreden op terug”, meldt een woordvoerder van Run for KiKa. ,,In totaal heeft dit gedeelte van het evenement tot nu toe ruim 76.000 euro opgehaald. Daar zijn we meer dan tevreden mee, het streefbedrag was 50.00 euro.

Ook was er de Run for Kika 95. Wandelaars startten op vrijdagochtend en kwamen zaterdag, na een tocht van liefst 95 kilometer aan bij de finish op het Martkplein. ,,In totaal hebben 26 teams, waarvan zeven uit Ede, meegedaan. Het totaalbedrag dat ze hebben opgehaald ligt momenteel al op 134.000 euro. Dat is veel meer dan verwacht en we zijn er erg blij mee.”

Het opgehaalde geld gaat naar onderzoek dat een einde moet maken aan kinderkanker. ,,We moeten nog evalueren of we volgend jaar terugkomen in Ede, maar het is ons dit jaar erg goed bevallen. Ondanks dat veel deelnemers van buiten Ede nog op vakantie waren, hadden we toch een groot deelnemersveld.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie